torstai 3. syyskuuta 2015

Ukko reppana sairastaa :(

Ukolle pamahti virtsarakontulehdus. Se alkoi kyykkiä sen näköisenä, milloin missäkin, kuin se yrittäisi pissiä, mutta mitään ei tullut. Myöhään eilen illalla meidän Pipsa huomasi, että sillä on virtsan seassa runsaasti verta, joten eipä siinä sitten jääty ihmettelemään, vaan varattiin aika eläinlääkärille.

Tänään käytiin vastaanotolla. Se on jännä juttu, miten elikot kyllä tunnistaa, milloin mennään lääkäriin. Ukko oli ollut ihan hipi hiljaa koko ajan, mutta kun eläinlääkärin ovi avattiin, niin se parkui surkeasti muutaman kerran.

Onnea oli siinä mielessä matkassa, että virtsaputki ei ollut mennyt umpeen ja eläinlääkäri sai avustajansa kera tyhjennettyä rakon ilman rauhoitusta tai katetrointia. Se sai 4 piikkiä antibioottia ja särkylääkettä ja otti piikitkin kiltisti vastaan, tosin neljännen piikin kohdalla se rupesi vähän ilmoittelemaan, että nyt alkaa touhu pänniä. Me saatiin sille 14 päivän kuuri tulehduskipulääkettä ja hiukan rauhoittavaakin, joka auttaa sen pissimisen kanssa, jos tarvetta ilmenee.

Eläinkaupasta haettiin sitten Kattovit-safkaa ja (marsujen)C-vitamiinijauhetta (laskee virtsan pH:ta) ja Ukko taidetaan nyt siirtää kokonaan syömään tuota erikoisruokaa, mikä tosin tarkoittaa sitä, että kisuherra syö valvotuissa olosuhteissa ja Rieti saa pysyä poissa kupilta ja niistä sapuskoista. Sillä on aikaisemminkin ollut noita ongelmia, mutta aikaisemmin ei sentään ole tuota tulehdusta tullut.

Harmi vaan nyt sitten, kun Ukko sairastaa, niin Rietikin on ihan pipi ja kovasti koittaa pitää veikkapojalle seuraa kaltereiden läpi. Ukko joka ei koskaan ole ollut sylikissa viihtyy myös yllättävän hyvin sylissä, oikein painautuu vasten ja kehrää. Toivottavasti hän paranee nopeasti, eikä tarvitse enää toista eläinlääkärikäyntiä.

"Miksi olet sillä Veikka, etkä leiki minun kanssa..."

Ukon "koti" on koirahäkki muutaman päivän, jossa on helpompi seurata sen laatikolla käymistä, syömistä ja juomista.

Ei kommentteja :