maanantai 4. elokuuta 2014

Me ollaan niin lomalla :)

Serenen uudet valjaat ja kantolaukut :)

Matkakuumetta ilmassa ja matkasuunnitelmat valmiiksi hiottu :)

Tänään 4.8 starttaa reppureissaajien matka: Kirjoitan tätä juttua tänne oikeastaan vaan siksi, että Serene on lähdössä minun ja tyttäreni mukaan noin viikon mittaiselle reissulle, jonka aikana ois tarkoitus päästä Kouvolasta Rovaniemen kautta Iisalmeen, sitten Vaasaan, Tampereelle ja lopulta takaisin kotinurkille.

Me matkustetaan junalla ja kävellen. Nukutaan teltassa leiritäalueilla ja kieltämättä on hauska nähdä, miten Serene suhtautuu junamatkailuun ja teltassa yöpymiseen. Voisin kyllä veikata, että se on meistä vähiten väsynein, kun viimein kotiin päästään :D

Rovaniemellä mua kiinnostaa Martinin puukkotehdas ja tehtaanmyymälä. Jätkänkynttilä on myös näkemisen arvoinen. Iisalmessa ois Juhani Ahon museo ja Luontomuseo, sekä tietty maailman pienin ravintola Kuappi, jonne mahtuu kaksi asiakasta kerrallaan ;) Lisäksi Koljonvirta, missä me yövymme on historiallinen kohde. Vaasassa Pipsa pääsee Wasalandiaan ja äippä pääsee nauttimaan merenkurkun upeista maisemista. Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luontokohde UNESCO:nmaailmanperintöluettelossa.
Tampereella odottaa hyvä ystävä ja hänen puolisonsa ja siellä majoitummekin näppärästi rivarin takapihalle, eikä suinkaan leirintäalueelle ;)

Eniten tärkein juttu tällä reissulla on kuitenkin yhdessä oleminen ihan likkojen kesken. Sellain äiti+lapsi-laatuaikaa reissu siis :)

On hommattu rinkkaa, makuupussia ja muuta tarviketta. Ystävältä saatiin lainaksi myös yksi hieno Haltin vaellusreppu, niin ei tarvinnut molemmille ostaa uutta rinkkaa.

Reissu on myös hyvä 'tekosyy' ostaa uudet kivat valjaat koirille (tietenkin Veniankin on saatava omansa vaikka kotiin jääkin). Tälläkertaa tää Hurtta-uskollinen hommasi Julius-K9 IDC-valjaat, joita olen himoinnut koirille vuosikausia. Serene sai omiinsa myös kantolaukut, joten neiti saapi kantaa itse omat juttunsa, niinkuin mekin.

 Näyttää myös säät suosivan (huh hellettä!), pitää kuitenkin muistaa, et ne on vaan ennustuksia... Jos siis sitä vettä alkaa pukkaamaan, niin meillä on hyvät sadetakit, eikä me tytöt sokerista olla :)

Venia jää tämän reissun ajaksi mun pojan hoitoon ja toivottavasti pääsee Tanjan ja Jakkerin kanssa myös ulkoilemaan. Tämä on eka kerta, kun Venia on noin pitkän aikaa ilman kaikkia kolmea elämän "peruspilaria" Äippää, Siskoa ja PikkuOmistajaa. Se ei myöskaan ole koko viisivuotisen elämänsä aikana ollut kokonaista viikkoa pois kotoa. Voi ottaa Venkulle vähä koville, mutta jospa se selviää...

Reissuun lähtevä porukka jokatapauksessa on intoo piukeena ja lippu korkeella. Toivotaan et kaikki menee suunnitelmien mukaan!

2 kommenttia :

Camilla Kirvesniemi kirjoitti...

Kivat suunnitelmat teil 😊 Hauskaa reissuu!

Anu Kirvesniemi kirjoitti...

Pikkuisen suunnitelmat meni myttyyn, kun Serene satutti tassunsa, mutta saatiinpahan miniloma ja kivaa oli :)