sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hyytävän kylmää...


Vuoden ensimmäinen blogikirjoitusta kirjoittaessani pakkasta on somat -13,2°C. Koska kuitenkin mittari on etelän puolella ja suojaisassa paikassa, voi oikea pakkaslukema olla jopa -15° tai -16°.

Jos kuulut samaan porukkaan, kuin minä, joka itki ällöä mukatalvea, kun lunta ja pakkasta ei kuulu, sataa vaan vettä ja pimeää ja harmaata, niin koitetaan nyt sitten nauttia. Toki on kivaa, että se oikea talvi viimein tuli, mutta ei sen nyt sitten olisi ihan täysiä tarvinut alkaa :/
Tosin  -13,2°C taitaa olla melko normi lukema, kun puhutaan tammikuusta, mutta kyllä se silti heti lämpöasteiden jälkeen vaikuttaa kovin viileältä...


Sereneä ja Veniaa joutuu sitten tietysti pukemaan kokoajan, jos aikoo mennä korttelikierrosta pidemmälle lenkille. Minä typerys vaan (koska kelit oli, mitä oli) viivytin uusien talvitossujen ostoa ja nyt sitten ollaankin oltu melkein pulassa, kun osa tossuista on teillä tietämättömilla ja varsinkin Serene on niin vilunarka, ettei pärjää ilman tossuja.

Kokonaista 6 tossua sitten sain metsästettyä, joten Serene ulkoilee koko tossuarsenaalilla ja Venialla on takajaloissa popot. Näin siksi, että koirilla on pääsääntöisesti enemmin verenkiertoa etutassujen alueella, joten ne eivät palellu yhtään niin helposti, kuin takatassut. Onneksi uudet tossukat, kaikki 8 kappaletta on jo postin kuljetettavana, joten saadaan ne käyttöön heti alkuviikosta.

Koirien pukeminen on kyllä tiettyyn rajaan asti ihan jees, mutta sitten kun teet sitä monta kertaa päivässä, niin pidemmän päälle se alkaa vähän korpeamaan, sekä minua, että koiria... Eron koirien olemuksessa huomaa kuitenkin ihan välittömästi, sillä vaikka pukeminen on tylsää ja hikistä hommaa, niin palkinnoksi saan iloiset ja touhukkaat koiraystävät, joiden kanssa voin kulkea kilometritolkulla. Ilman vaatetusta tytöt menevät selkä köyryssä, tassuja nostellen ja kun pakkasta alkaa olla yli 10 astetta, niin ne haluavat juuri sen verran käydä pihalla, että saavat tarpeensa tehtyä ja sitten kotiin... mieluiten lujaa!!

Meillä on ollut käytössä ja kokeilussa kaikenmaailman hienoja koirakenkiä, mutta kerrankin voin sanoa, että kallein ei aina ole läheskään parasta. Tein talvella 2012 itse koirille fleecestä lämpötossut, joiden päälle olen pukenut Bravan suojatossut, jotka ei hinnallaan (11,91€/4 kpl) juuri päätä huimaa. Tämä yhdistelmä on ollut ainut, missä koirien tassut ovat oikeasti lämpimät, vaikka tekisi pitkän lenkin.

Bravan tossuja saa neljää kokoa ja ensimmäisellä kerralla tilasin toiseksi suurimmat. Ne oli kuitenkin himpun verran pienet. Mahtuivat toki, mutta fleecetossun kanssa väliin ei jäänyt enää suojaavaa ilmakerrosta, joten myöhemmin olen valinnut suurimman koon, eli D:n.

Latasinpa myös Karvapartion Fb-sivulle muutaman kuvan haukkujen pukemissessiosta. Kuvat ovat talvelta 2012. Olen aina sanonut, että pitbull ei ole kaikkien koira, vaikka meidän perheelle se sopiikin. Tässä on taas yksi hyvä syy olla ottamatta kyseistä rotua, sillä sitä ei todellakaan ole tehty Suomen talviolosuhteisiin. Tämä toki koskee kaikkia muitakin lyhytkarvaisia/pohjavillattomia koiria.

Pakkasmittari painuu ensiviikolla kuulemma vielä alemmaksi, jos on uskominen uutisia ja sääennustuksia. Siitä huolimatta toivotamme kaikille teille mukavaa alkanutta vuotta! Pitäkäähän rakkaat lemmikkinne lämpöisinä.

Ei kommentteja :