keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Uudenvuoden hulinat on kohta taas käsillä...

Tämä postaus olisi pitänyt laittaa tänne aikoja sitten, mutta unohdinpa taas...

Uusivuosi ja sen myötä raketit on taas ajankohtaisia. Meillä koirat ei niitä pelkää, mutta monet koirat ja kissat viettävät vuoden kamalimman päivän, peloissaan ja ymmärtämättä, mitä ne hirvittävät paukkeet ja valonvälkkeet ovat...

Tässäpä nyt sitten muutama, omien koirien kohdalla hyväksi havaittu juttu, joita haluaisin jakaa muidenkin kanssa:

Koiraa voi siedättää jo etukäteen ilotulitteiden ääniin ja niitä löytyy runsain mitain mm. You Tubesta. Itse olen kerännyt ilotulite-soittolistan. 40 minuuttia räiskettä ja pauketta, jota voi koiran jättää kuuntelemaan, vaikka silloin, kun käy itse kaupassa tai on töissä.

Meillä Venia on saanut suuren hyödyn tästä. Pari viikkoa paukkeen kuuntelua ja oikea uusivuosi ei sitten oikeastaan tuntunutkaan enää missään.


Kaksi loistavaa tuotettakin on pelon ja stressin karkoitukseen:Serene-UM on hyvä valmiste pelkäävälle, rauhattomalle koiralle. Se lisää kehon serotoniinin tuotantoa ja näin ollen rauhoittaa koiraa. Valmisteen antaminen pitäisi aloittaa 3-4 päivää ennen stressaavaa tilannetta parhaan hyödyn saamiseksi, joten jos muistaa kipaista apteekkiin/koiratarvikeliikkeeseen joulun pyhien jälkeen, niin vielä ehtii... Tuotetta saa myös isommalla annostuksella isoille koirille ja se sopii myös kissojen rauhoittamiseen.Adaptil feromonisuihke on myös hyvä tyynnyttäjä. Sitä voi esimerkiksi suihkuttaa koiran nukkumapaikkaan tai laittaa koiran kaulaan huivin ja suihkuttaa sitä siihen, ei kuitenkaan suoraan eläimen turkkiin. Adaptilia saa sekä suihketta, että sähköllä toimivaa haihdutinta.
Kissoille saa  rauhoittavaa feromonivalmistetta nimellä Feliway.
Feromonivalmisteista on itselläni sen verran kokemusta, että meillä kissojen keskinäisen nujakoinnin ja "äijäilyn" se on ainakin lopettanut, mutta huomasin tuloksia vasta n. kolmen viikon kuluttua haihduttimen hankkimisesta. Koirilla suihke on taasen tuonut melko välittömän vaikutuksen.


Ja nyt sitten, kun on siedätetty koiria (ja kisuja) ja tungettu ne täyteen mömmöjä, joilla rauhoittuu, niin sitten onkin rentoutumisen hetki... Kissoihin tämä ei varmaan tehoa, mutta koiriin todellakin tehoaa, nimittäin rentoutusmusiikki, joka on vartavasten koirille tehty. Niin ja kuuntelee sitä itsekin ihan mielellään


  1. Aloita rauhottavien valmisteiden antaminen ja mahdollinen äänisiedätys hyvissä ajoin.
  2. Käytä koira/koirat hyvissä ajoin pitkällä lenkillä uutenavuotena, että se voi purkaa energiaansa ja vielä ennen kuutta ja "pommituksen" alkua, jotta ei hätä iske kesken pahimman...
  3. Sulje ikkunat/tuuletusluukut ja vedä verhot ikkunoiden eteen, niin paukutukset ei niin kuulu, eikä välke näy.
  4. Anna koiran mennä piiloon, jos se siltä hyvälle tuntuu, äläkä sääli ja voivottele, sillä se vaan lisää koiran hermostuneisuutta. Ole itse rauhallinen, se helpottaa lemmikin oloa.
  5. Laita rentoutusmusiikki koiralle soimaan, se todella vaikuttaa niihin...
Sereneen ja Veniaan rentoutusmusiikki vaikutti näin :)

Ei kommentteja :