maanantai 12. elokuuta 2013

Repoveden kansallispuisto 11.8.2013


Alkusyksyn Repovesi-reissu toteutui, vaikka alunperin piti mennä jo keväällä ja mukaan lähtevän porukan kokoonpanokin vaihtui tässä matkanvarrella... Oli hirmuisen mukavaa, vaikka tällä ryhmällä ei paljon luonnonrauhasta enää voinut puhuakaan ;)

Mukana oli mun lisäksi ystäväni Eetu ja Tanja, meidän likka Pipsa (Kirsi-Maria) ja mieheni tytär Camilla, sekä tietysti karvalapset Rölli, Jakke, Serene ja Venia.

Me lähdettiin kiertämään Ketunlenkki, eikä aikaakaan, kun oltiin jännän äärellä. Kun päästiin lossille, Rölli halusi niin paljon uimaan, että nykäisi kohti vettä oikein urakalla ja Eetun ote hihnasta lipesi. Meilläpä oli siis yksi koira vapaana, joka ui sielusa kyllyydestä ilman mitään aikomusta antaa itseään kiinni.

Rölli nautiskelemassa karkureissusta täysin siemauksin :D

Mä seisoin lossin laiturilla ja koitin rauhoittaa omia koiria, Tanja, Camilla ja Jakke oli jo ehtinyt lähteä lossilla joen ylitykseen ja Eetu mietti Pipsan kanssa kuumeisesti, millä saadaan yksi vesipeto pois sieltä vedestä. Lopulta Pipsa meni itse veteen myös ja ui karkulaisen kiinni.

Pipsa haki pojun takas rantaan.
Likat toisella puolella jokea auttoivat lossia jo takasin meille päin ja mekin päästiin viimein kunnialla joen toiselle puolelle. Alunperin ajattelin, että pysähdyttäisiin vasta Lapinsalmella syömään, mutta mentiinkin sitten lopulta Määkijän nuotiopaikalle, että viluinen ja märkä Pipsa sai kuivaa vaatetta päälle ja syötävää.

Pikkuinen kyy sai koko retkiporukan pysähtymään ja odottamaan. Sillä oli etuajo-oikeus.

Määkijällä koirat pääsivät uimaan ja me grillattiin makkaraa. Sinne oli leiriytynyt myös joku ulkomaalainen vieras, kenties venäläinen ja mua huvitti ihan kauheasti, koska se täti oli ihan James Potkukelkan naisversio suurine silmälaseineen ja vaatteineen :D Rölli piti ihan valtavaa älämölöä, kun se olisi tahtonut vaan uida ja uida ja täti-immeinen vilkuili sitä hiukan arasti. Ei varmaan ymmärtänyt, ettei Rölli sille möykännyt ;)

Serene molskahti uimaan...
Camilla pilkkoi puita Eetun valvonnassa.
Rölli söpöilee :)

Jakke oli reissun ehdottomasti hienoiten käyttäytyvä koirakaveri <3

Venia ja Serene ja grillimakkaran himo :D


Ryhmärämä! Vasemmalta Jakke, Tanja, Serene, Anu, Venia, Camilla, Eetu, Rölli ja Pipsa. Koiria ei paljon posettaminen kiinnostanut :D
Huolimatta alkumatkan toilailuista loppumatka meni ihan hyvin. Repoveden luonto on aina vaan yhtä kaunis ja puhutteleva. Helpollakin poluilla saa katsoa jalkoihinsa, ettei polkua kuvioivat puunjuuret aiheuta kompastumista. Ihmisiä oli todella vähän, koska me tultiin paikalle vasta puoli viiden maissa.

Me siis tarvottiin, nautittiin maisemista ja hyvästä säästä, joka järjestyi kuin tilauksesta ja juteltiin mukavia. Oli rentouttavaa olla ystävien, muksujen ja koirakaverian ympäröimänä

Lapinsalmen riippusilta, upeine maisemineen on joka kerran yhtä hieno ja jännä ja tälläkertaa kaikki koiratkin ylittivät sen reippaasti. Olin yllättynyt, että Venia meni siitä niin hienosti, koska aijemmin meno on ollut melkosta takkuilua ja koiraa on vähän saanut työntää eteenpäin.


Riippusilta


Cami pomppii :D

Lapinsalmella. Tällä porukalla oli kiva mennä. Kiitos ystäville <3
Lapinsalmella taivas alkoi näyttää siltä, että kohta tulee vettä ja kovaa.
Pipsa otti ison määrän kuvia reissulla. Ne voi katsoa allaolevasta linkistä...


Repovesi 11.8.2013

2 kommenttia :

jantta kirjoitti...

Ihania kuvia ja mahtavat maisemat :) Tuo riippusilta on hieno. Itä-Suomesta kotoisin olevana tuli ihan kotikonnut mieleen.

SeRaL kirjoitti...

Minusta myös mielettömän kiva paikka ja reittivaihtoehtoja on paljon. Tuo meidän usein kiertämä reitti on vaan lasten kannalta mukava, koska reitin pituus on kohtuullinen ja siinä on tuo lossi ja riippusilta :)