sunnuntai 4. elokuuta 2013

Konnan altaan modausta, part II


Laitettiin taas hiukan konnuuden allasta uusiksi. Kaikki lähti varmaan siitä, että löysin Zooplussasta aivan älyn hyvän vekottimen, Eheimin paristolla/akulla toimivan lieteimurin. Tähän asti konnan altaan siivous on ollut melkein sitä, että tyhjennät aina koko altaan, koska tuossa ei voi käyttää lappoa, koska allas on niin matalalla, ettei kyseinen härveli siinä toimi.

No nyt saa sotkut kerättyä helpommin, kun tuon vehkeen toimintaan ei painovoimaa tarvi. Mä sain luvan laittaa hiekat altaan pohjalle ja kun kerran eläinkaupassa oltiin, niin mukaan lähti myös "kuplakone", josta oon haaveillut jo jonkin aikaa. Konnahan ei oikeastaan mitään hapetinta tarvi, koska se ei hengitä veden alla, mutta se on kivan näköinen, kun (teko)kannon onkalosta pulppuaa ilmakuplat sinisen valon saattelemana :)

Janne asensi myös uudet lamput ja varsinkin ison valaisimen saaminen altaan päälle, teki koko terrasta oikean sisustuselementin, kun se valaisee niin paljon, että veden alla olevat koristeet ja kaikki näkyy. Kasveja ei altaaseen kannata laittaa, koska tuo neiti repii kaikki irti, mutta laitoin muutaman juorun oksan lecasoralla täytettyyn ruukkuun ja altaan reunalle. Tiedän kasvin myrkyttömäksi, joten ei ole vaaraa, että Heksa saisi niistä myrkytyksen. Tänä aamuna huomasin, että se oli sitten hiukan maistellutkin niitä, koska kasvien päät oli, kuin saksilla leikattu ;) Ollaan aikaisemminkin koitettu sille antaa kasviruokaa, salaattia ja pieniä porkkananpaloja, mistä se ei todellakaan innostunut, mutta juoru näköjään maistui :) Terveyskirjastosta muuten löytyy erittäin kattava luettelo huonekasveista, missä on mainittu, onko ne myrkyllisiä vai myrkyttömiä.

Alla muutamia kuvia altaan nykyasusta... Klikkaamalla saapi isommaksi.

Altaan uusi ilme :)

Löysin kivan juurakon somistamaan allasta. Tää on myös konnan lemppari; se ottaa panssarivaunu asennon ja puskee juurakkoa pitkin poikin ja se on vahva, koska se saa sen liikkeelle parista isosta kivenmurikasta huolimatta. Nooh... laps on terve kun leikkii :)

Altaan ulkopuolella rehottaa kultainen köynnös, mutta siihen konna ei pääse käsiksi.

Konnan "aurinko"

Hapetin, josta en valitettavsti saa hyvää kuvaa

Yösukeltaja :)
**** EDIT 5.8.2013****
Käytiin eilen Prisman puutarhamyymälässä ihmettelemässä ja kyllä tässä nyt taitaa käydä niin, että uusi allasproggis käynnistyy ihan kohtapuolin. Nykynen allas on 120-130 L ja se taitaa vaihtua samanmoiseen, mutta 380 litraiseen. Sitten on konnuudella entistä enempi tilaa puljata. Tää nykynen oli Jannen yksiöön mahtuva versio, mutta meillä on täällä sen verta enempi tilaa, että allastakin voi surutta suurentaa :)

2 kommenttia :

Jan Ovaskainen kirjoitti...

joo ne kilpikonnat syö ihan mieluiten kasviksista kurkkua ku mulla itelläni on keltakorva kilpikonna nii leikkaan vaa ne kuoret pois ja annan sen siivun sille Ps.kandee testata

SeRaL kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pitää kokeilla :)