tiistai 6. elokuuta 2013

Kattien terassikausi avattu tauon jälkeen...


Kissat piti pitkän tauon parvekkeella käymisen suhteen.

Ukon viimekertaisen, liki kaksiviikkoiseksi venynyt karkureissun jälkeen kissojen parvekkeelle pääsy on ollut kokonaan estetty.

En usko, että katti tällä kerrallakaan karkasi karkaamisen ilosta, vaan todennäköisesti hyppäsi parvekkeen reunalle ja luiskahti siitä alas.

Näin useasti sen reissailun aikana ja vein sille ruokaa, eikä se siis juurikaan ollut kovin kärsineen oloinen, kun vihdoin löysi tiensä kotiin, kiitos Pipsa tyttöni, joka houkutteli sen tikkarilla (kyllä luit oikein; tikkarilla, meillä on vähä oudot makumieltymykset kissoilla) vajaan kilometrin päässä kotoa.

Ukko ja Pompula on kuitenkin sisäkissoiksi otettu ja minä en nukkunut pojan karkumatkan aikana yhtään yötä kunnossa ja riemu oli suuri, kun saatiin se takaisin.

Aikaisemmin molemmat kissat ovat leppoisana paistatelleet päivää parvekkeella, mutta tosiaan siihen tuli stoppi. Ovi oli joko kiinni tai verkkoportilla suljettu. Eilen kävin sitten ostamassa pätkän verkkoa, joka viriteltiin niin, ettei parvekkeen reunalle pääse enää hyppäämään.

Meillä on sinällään vähän hankala tuo parveke, että se on kahdelta puolelta avoin, eli on aika vaikeaa viritellä koko parvekkeen kattavaa verkkoa. Yhdellä puolella on tukinarut, jossa rehottaa Aitoelämänlanka ja sieltä kissat ei ole edes yrittäneet juuri kuikkia, mitä nyt Pompula makailis niissä kukkaruukuissa hyvin mielellään >.< Toisen avoimen puolen sivusta reilun puoli metriä peittää köynnöskasvi Murattimikania, joka tulee sisältä aina parvekkeelle viettämään kesälomaa. Ongelmakohdaksi jäi siis kahden metrin pätkä.

Hommasin siis pari metriä muovitettua tiheäsilmäistä puutarha-aitaa. Lattiasta korkeus on n. 130 cm, eli lopulta kissa kyllä takuulla loikkaisi sen yli, jos haluaisi, mutta luulen silti, että kun noilla kahdella viimekesäkin meni ilman mitään esteitä karkailematta ja kissoja ei koskaan jätetä vahtimatta pääsemään parvekkeelle, niin suurin vaara on nyt ohi.

Semmonen siitä tuli. Ei ehkä kovin kaunis, mutta jos se pitää kissat parvekkeella, niin hyvä :)

Ukkokin uskaltautui vuorokauden mököttämisen jälkeen kiipeämään kiipelytelineen näköalapaikalle.

Pompula ja parvekkeella rehottava "kasviaita"
Sinällään nuo kissat on kyllä hassuja otuksia. Kun parvekkeelle ei saanut mennä, niin sinne piti ihan väkisin hiippailemalla tunkea. Kun sitten asensin esteen ja jätin parvekkeen oven selkoselälleen, niin onko yhtään kissaa missään? NO EI!! Ukko kävi parvekkeella kerran kaikki oli ihan KAAMEAA!!! Se nytki haistellessaan kaikkea uutta, kuin sillä olisi vähintään joku kohtaus ja poistui sitten myrtsin näköisenä mököttämään lastenhuoneeseen ja huusi ja mourusi siellä sitten tuskaansa, kun asioita ollaan menty muuttelemaan :D

En opi koskaan ymmärtämään kissoja :D

Ei kommentteja :