lauantai 18. toukokuuta 2013

Se tunne, kun huomaat, että koirasi on "kaapattu" (Pikku päivitys tehty 20.5.2013)

Leppoisa lauantaiaamu kääntyi kiukuksi. Eräs ystävällinen henkilö vihjaisi minulle eräästä Facebook-profiilista, josta yllättäen löysin kuvia Serenestä ja Veniasta väärillä nimillä. Siellä oli myös kuva Serenestä pentujensa kanssa, sekä Serenen vauvakuva, jossa tämä on myynnissä 900 euron hintaan.

Kaikki täyttä paskaa!!! Koirani eivät ole koskaan olleet kenenkään muun omistuksessa, kuin minun, joten on turha esimerkiksi väittää, että ovat jotain  vanhoja myynti-ilmoja tai muuta kuraa.

Otinpa todisteeksi myös kuvankaappauksia kyseisen henkilön sivusta ja tämän blogin seuraajat, kuten myös Facebook kaverini varmasti näkevät, että kysessä on minun koirani, samat valokuvat löytyy myös Facebookistani.

Voi, että mua niin suututtaa!! Jos koirani olisivat löytyneet jonkun lapsen virtuaalikennelistä, niin mitä väliä, mutta kyseessä aikuinen ihminen, joka ilmiselvästi koittaa huijata jotakin. Vai miltä kuulostaa pennun myynti-ilmoitus, jossa on 6 vuotta vanha kuva Serenestä, toisinsanoen tälläistä pentua ei ole olemassakaan.

Korostan, että minulla ei ole mitään tekemistä kyseisen henkilön kanssa, kuten ei myöskään koirillani. Serene on tehnyt yhdet pennut ja nekin kasvattajansa luona, eli en tehtaile pitbull-pentuja.

Alla kuvankaappauksia kyseisen henkilön profiilista ja ne kuvat, jotka löysin omista koiristani! Olkaahan tarkkana, jos vaikka SINUN koirasikin sieltä löytyy.
Serene ja Venia, eikä ole minun profiili!

Serene ja Venia on muuttunut vähän väärän nimiseksi ja pikkuisen niinku uudelle omistajalle...

Serenen vauvakuva, otettu vuonna 2007. Serene ei ole IKINÄ ollut myynnissä facebookissa. Kuvan on ottanut Serenen kasvattajan vaimo Denise.

Serenen pentue vuodelta 2010. Nekään ei ole ikinä olleet myynnissä facebookissa ja osan noiden pentujen omistajista tiedän!

 TÄTÄ BLOGIKIRJOITUSTA SAA VAPAASTI JAKAA! SE ON JOPA TOIVOTTAVAA


***Edit***Edit***Edit***Edit***Edit***Edit******Edit***Edit***Edit***Edit***Edit***Edit***


Kuvia voi myös löytää täältä minun omasta blogistani ja facebookista Karvapartio kansioista, sekä Picasasta

Serenen kuva ja blogikirjoitus, jossa sillä on pennut:

Serenen vauvakuva (oli muuten tän blogin eka kirjoitus ja serene oli vielä silloin Lotte:


Googlasin myös nuo kolme kuvaa. Vedin kuvan tämän valeprofiilin linkistä Googlen kuvahakuun, alla linkit, mitä google tiesi kertoa kyseisistä kuvista. Kaikista on linkit minun kuviini tai blogiin.


***LISÄÄ INFOA***

Muillekin koirille alkaa löytyä omistajia tai ainakin mistä kuvat on varastettu!
Varastettu Action Dogs-nimisen koirayhdistyksen sivuilta. Kuvan on oikeasti ottanut Minna Forsell / Action Dogs
Tämän koiran nimi ei todellakaan ole Emma, vaan Freja ja silläkin on oma sivuSe on
kennel Powerpfoten kasvatti
Tämänkään koiran nimi ei ole Ritu, vaan Minni ja sen kuva löytyy sivustolta Suomen ihanin koiraNämä suloiset pennut eivät ole profiilin omistajan omaisuutta, vaan oikeasti ne ovat Kennel Gray Fenris'n kasvattejaTämä suloinen karvalapsi taasen löytyy Kuva-aitta nimisen valokuvausblogin kuvistaTämäkään pentu ei ole oikeasti tuon ihmisen määräysvallan alla. Tämä koira on oikeasti nimeltään Dirty Harry, eikä se ole enää edes pentu. Kuva löytyy Homeponds-kennelin sivuiltaTämä komea koira ei oikeasti ole Carena, vaan Aapo niminen poika. Kuva löytyi Koirat.comin keskustelusta. Aapo on nyt jo edesmennyt koiraherra ja hänenkin omistajansa tavoitettu.Tämä pikkuneiti on oikeasti herra ja nimeltään Morgan. Se ei edes ole pitbull, vaan labradorin ja pitin sekoitus. Pöllitty amerikkalaisilta sivuiltaTämän pikkuisen kuva on varastettu romanialaiselta sivustolta.

Loput kuvat ovat amerikkalaisilta palvelimilta, enkä pystynyt seuraamaan niiden jälkiä tiettyyn sivustoon tai ihmiseen

Löysin ainakin 3 profiilia, jotka on täysiä feikkejä. Porukassa on Äiti, Tytär ja vieläpä Serkkukin, jotka kaikki jakaa samaa sontaa ja profiilit on täynnä varastettuja kuvia (jopa lapsi- ja raskauskuvia) toisilta ihmisiltä. 

*MUOKS! 20.5.2013* Katselinpa tänäaamuna, että näillä on oiken Jare Tiihonenkin sukulaisena. Tosin kyse ei ole oikeasta Cheekistä, vaan taas yksi valeprofiili lisää


VOI RAIVARI!!! Facebook alkoi toimia, mutta ei todellakaan halutulla tavalla. Ilmiantamani kuvat tarkistettiin ja vastaukseksi tuli tälläinen:

Kiitos ilmiannostasi. Tarkistimme ilmiantamasi kuvan, mutta se ei ole Facebookin yhteisönormien kiusaamista ja häirintää koskevan käytännön vastainen. Tähän käytäntöön sisältyvät yksilöitä loukkaavat julkaisut tai kuvat, kaveripyyntöjen tai viestien lähettäminen vieraille ihmisille ja muunlainen häirintä.

Kiitos Facebook, kovasti. Arvoostan taas ihan satasella :(

Nyt on sitten ihan virallinen rikosilmoitus tehty. Nettipoliisi tiesi kertoa, että rikosnimike on petoksen yritys, joten lampsinpa sitten tänään Kouvolan poliisilaitokselle ja tein ilmoituksen. Jään kuulolle poikiiko tämä mitään.

54 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Törkeetä!Todella törkeetä! Oletko ottanut itse yhteyttä tähän Anne Oikariseen?

SeRaL kirjoitti...

Olen ottanut ja käskenyt myös poistaa valheelliset tiedot koiristani. Viestin laitoin Facebookin kautta ja näköjään on luettukin jo.

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tällaisesta tehdä poliisille ilmoituksen? Vai ovatko netissä jaetut kuvat ns. vapaata riistaa? Todella törkeätä, pidä puolesi! Ja tsemppiä! T: Jempu

SeRaL kirjoitti...

Nyt tästä asiasta on tehty ilmoitus nettipoliisille. Se leviää myös kymmenien ihmisten ystävällisellä avustuksella pitkin internetin ihmemaata.

Tiedän, että tälläisellä blogilla on tietty lukijakuntansa ja Serene ja Venia ovat monelle ulkonäöltään tuttuja. Anne Oikarisen (tai kuka hän nyt onkaan) olisi ehkä kannattanut pölliä kuvat jostain muualta.

Kiitän ihmistä, joka paljasti tämänkin perseilyn.

windi kirjoitti...

Tästä olikin tänään tuolla Lemmikkipalstoilla juttua. Törkeetä.
Mietityttää vaan että mitä iloa tuosta hommasta saa?

SeRaL kirjoitti...

windi, sitäpä tuumailen minäkin. Olisi nyt ees perkele pöllinyt komeempia kuvia koiristani, sillä niitäkin löytyy *vitsivitsi*. No mutta minä en tätä juttua jätä tähän. Minun koiriani ja MINUA ei todellakaan yhdistetä mihinkään hämäriin koirakauppoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Järkyttävää! Tuo profiili on vieläpä ihan tuore tuokka facessa. Katoin että 14.5.2013 oli luotu tuo Anne Oikarisen profiili. Mitäköhän mahtaa tästä hyötyä? ihme sekopäitä

Anonyymi kirjoitti...

Ihte en löydä kyseistä henkilöä facebookista. Olis kiva päästä kahtoon et onko hänellä kuvia minun koiruuksistani.

SeRaL kirjoitti...

Kaikki Anne Oikarisen sivuilla olevat kuvat on kuvankaappauksina tässä blogissa ja suurimman osan koirien omistajista/kuvaajista on jo selvinnytkin.

Ja juu, ei oo vanha profiili, pelkkää huijuuta varten tehty varmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Edelleenkin on ko. henkilöllä on nämä kuvat näkyvissä profiilissa....

Anonyymi kirjoitti...

Ei helvetti miten sairaita ihmisiä. Tuosta kannattaa jo tehdä rikosilmoitus polisille jos ne vielä ottavat johonkin kantaa. Aivan hirvittävää. Tuollaiset sivustot kannattaa pistää sulkemaan.

AurinkoKaakao kirjoitti...

Ihan uskomatonta! Tää on aika uus "pentutehtailun" muoto, jossa myyjän myyntinumero on sellainen johon soittamalla myyjä saa rahaa aivan uskomattoman määrän, tais itten myyjä pyytää näistä "pennuistaan" etumaksua puolet hinnasta ennenkuin pentua on ees nähty! (tämä huijaus on ollut käytössä jo pitkään mm. autojen "myymisessä")
Tuo todellakin on poliisiasia, sillä tämä huijai tekee rahaa sinun omaisuudellasi eli tämä on kunninloukkakuksen lisäksi myös törkeä petos, jos joku menee tälläiset pennut/pennun tältä huijarilta "ostamaan" :(

Toivottavasti asiaan tulee pian ratkaisu ja poliisi oikeasti ottaa asian hoitaakseen, sinulla on jo hyvät todisteet kasassa!

AurinkoKaakao kirjoitti...

Se vielä unohtui, että tuskin huijari on tehnyt profiilia omalla nimellään ja siinä tuskin on mitään alkuperäiseen tekijään viittaavaa, jopa kotikaupunki voi olla poliisien huijaamiseksi väärä :(
Myös tämä "tyttären" profiili voi olla huijarin itsensä tekemä ja ylläpitämä, huijauksen uskottavammaski saamiseksi! Facebookillahan ei ole mitään rajoitetta sille että kuinka monta profiilia sama IP osoite saa luoda, sähköpostiosoitteiden vain pitää olla eri, mutta nekin voi olla saman henkilön omistuksessa!

SeRaL kirjoitti...

Aurinkokaakao, oot ihan oikeessa. Kyllä tätä asiaa kokoajan eteenpäin viedään. Niin ja tuskin on oikee nimi, kenelläkään näistä mainituista. Väittävät olevansa Cheekin serkkuja ja yksi kuva (Cheekin kanssa) löytyi jo ihan toisestakin profiilista... Pelkkää huijuuta ja ehkä jopa hyötymistarkoituksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kattelin tota Mia Oikarisen profiilia ja taitaa olla tämäkin jostain pöllitty kuva.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=129795827211251&set=pb.100005425021003.-2207520000.1368967411.&type=3&theater

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen viitaten siis kun katsoo tuota pixelimössöä ja resoluutiota.

R kirjoitti...

Tätä samaa on tapahtunu myös niin, että blogien kirjottajien lapsien kuvia on kopioitu. Olikohan "mia oikarinen" ja tämä "anne oikarinen" on kyseisen äiti muka.. eli taitaa olla yks ihminen tehny vähä fb tunnuksia ja lisäilly muiden kuvia. :

Anonyymi kirjoitti...

Anne Oikarinen on laittanut torstaina kauppaavansa pentuja:

Anne Oikarinen
torstai
elikkäs siis 2 pitbull narttu pentua jäljellä.
1 uros ja 1 narttu saksanpaimenkoiran pennuista jäljellä.
Rohkeasti yhteyttä.

Tuskinpa hänellä on pennun pentua.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisko sitä ottaakki yhteyttä ja kysellä koirakaupoista? Saattais selvitä käyttäjän oikea nimi jne jos kerran vaatii etukäteismaksua? Tietenkään mitään ei kannata kyseiselle ihmiselle maksaa.

Tuli vaan tälläin ajatus mieleen :)

Sairasmieli kirjoitti...

Mietin kans ihan samaa mitä Anoki, et kyselisis niitten pentujen perään jne.

Metsän Perkele kirjoitti...

Mie laitoin just viestiä ja kysyin sakemannipentueen yhdistelmää =) Ja laitoin vielä että "Tokihan ovat rekisteröityjä?" Saas nähä mitä tulee vastaukseks.

Mutta voi helvetti miten törkeää ihan oikeesti! Toivottavasti joutuu edesvastuuseen.

Jaana S. kirjoitti...

Tuon profiilin "ystävät" on myös enempi tai vähempi ilmeisesti tekaistuja. Suurin osa niistä profiileista on luotu ihan vastikään. Joukossa mm. Jare Tiihonen a.k.a. Cheek. Tästä lähetin jo Warner Musicille tietoa, tehköön he sillä mitä tykkäävät...

Anonyymi kirjoitti...

Kurja juttu, törkeää! Sinun kannattaa kuitenkin olla varovainen, kun julkaiset näitä nimiä, helposti voivat vääntää kunnianloukkaussyytteeksi! Vaikka tarkoituksesi on hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Jännä tuon Mia Oikarisen kuvien kommentit. Lähinnä pisti silmään tämän Tonin kommentit. Lähes joka kuvaan sama kommentti: tosi hyvä kuva susta ystäväni <3 Yhteen kuvaan on tän saman lauseen laittanu 2 kertaa sanasta sanaan, eka 7.5 ja sit 13.5.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelin myös tota Cheekin serkku-juttua..tää tytär oikarinen on merkitty Cheekin serkuksi myös Cheekin sivuilla..
Sitä ihmettelinkin, sillä käyttäjän pitää vahvistaa sukulaisuussuhde että näkyy noin niin kuin se Cheekillä näkyy...
Olipas sekavasti kirjotettu :D

Minä ;) kirjoitti...

Cheek sivuja taitaa olla melkoisen monta. Mikä on sitten se oikea, aito ja virallinen sivu... jaa-a, otappa viidakosta selvää.

SeRaL kirjoitti...

Tuo yksi sakemannipennunkuva on ainakin pöllitty täältä http://marttakoira.vuodatus.net/lue/2009/07/3kk-ja-1-paiva

Saattaapi olla viisasta hiukan muokata blogitekstiä ja ottaa nimet pois.

Mä kyllä melkein uskon, että tuon nimisiä ihmisiä oo olemassakaan tai ainakaan ei ole noiden tai tuon oma nimi. Tuosta Cheekin jutustakin oisin sitä mieltä, et jos on serkuksi jollain merkattu, ei varmaan ole oikea Cheek. Tuokin profiili nimittäin vasta 2013 perustettu. Luulen, et tää on Jaren oikea profiili http://www.facebook.com/jare.tiihonen?fref=ts ja toinen oikea on tää http://www.facebook.com/cheekfb

Anonyymi kirjoitti...

Eikö kannattaisi tehdä rikosilmoitus

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole oikea Cheek hänen kaverina.

Tiia ja Lotta kirjoitti...

Jaoin tämän facebookissa :(

Anonyymi kirjoitti...

Itse en tuota Annea löytänyt (niitä oli aika monta tosin..), mutta Cheekin virallinen sivu taitaa olla tämä: https://www.facebook.com/cheekfb.

Toivottavasti ihmiset eivät haksahda noiden ilmoituksiin :/

Rossu kirjoitti...

Erittäin törkeä temppu. Tää pitäisi saada kunnolla kuulumaan ja tekijä vastuuseen. Alkaa mietityttää, uskaltaako sitä omiakaan koirien kuvia enää jakaa.

Jaan ehdottomasti omassa blogissani sekä facebookissa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko hän poistanut profiilit??
Itse en ainakaan fb:stä löytänyt anne tai mia oikarinen nimellä koira-aiheista profiilia...
Hyvä vaan kun joku ilmiantaa tämmöiset huijarit! Pidähän ajantasalla miten asian suhteen käy! :)

SeRaL kirjoitti...

Tuossa tekstissä on suorat linkit näihin profiileihin, joita epäilen valeprofiileiksi. Sanat äiti, tytär ja serkku tekstin loppupäässä on linkkejä.

Huomasin itsekin, että Anne Oikarinen päätti lopettaa facebook profiilinsa tai se henkilö, kuka oli tämän takana, mutta Mia ja Venla on edelleen siellä

Anonyymi kirjoitti...

Ah, katsos tosiaan, ei blondi heti tajunnut että sanojen takana linkit :D
Ja serkku-Jare on täyttä skeidaa, kävin tsekkaamassa tämän "serkun" sivut.. paljon on vaivaa nähty luodakseen feikki-cheek-jare profiilin, mutta kirjoitustyyli paljastaa heti ettei ole oikea heppu kyseessä :D
Ja niinkuin tuolla joku toinen jo kommentoi, oikean Jaren kaverilistoilla ei ole oikarisen miaa tai annaa jne...
Kyllä ihmiset on sekaisin.
Pisteet sinulle että teit rikosilmoituksen! Toivottavasti asia menee eteenpäin! (mietin miten itse reagoisin jos omista karvakuonoistani olisi jollakulla kuvia sivuillaan ja feikki-myynti tarkoituksessa... en halua edes kuvitella reaktiotani...)

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan tuon Venla Tiihosenkin koirakuvat on kaikki varastettuja toisilta sivuilta.
http://www.didaktics.com/forum/viewtopic.php?t=7073
http://newpinlimits.blogspot.fi/2013/04/thundershirt.html
http://gamma.nic.fi/~prita/viivi.htm
http://koira.aanestykset.fi/merri

Veera kirjoitti...

Tuo Aapo-pitti on veljeni entinen (nyt jo kuollut) koira. Huhhuh tosi törkeää toimintaa tuo tuommoinen. :) onneksi on Aapon omistajaan saatu yhteys (ainakin jotakin kautta ja joku) ja he ovat jo tietoisia asiasta. Ja hyvä kun asian eteen ollaan tehty jotain, siis tuo rikosilmoitus jne.

Anonyymi kirjoitti...

Kun tarpeeksi moni tekee ilmoituksen ko.henkilöstä Facebook-ylläpito poistaa profiilin :) ystäväni lapsen kuva oli varastettu profiiliin ja noh...tarpeeksi monen ilmoituksen jälkeen profiili poistettiin...

SeRaL kirjoitti...

Veera, juu Aapon omistajakin tavoitettu. Hän laittoi minulle sähköpostia, kun joku oli vinkannut tästä blogikirjoituksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Muul ois sulle ehkä tietoo mut en oo varma onko samay koirat kysees mut saman nimiset ainaki ja näköset et miten sinut sais kiinni muutenkun täällä ?

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla Mialla on kavereissa myös Jimi Constantine, joka varmasti myös on feikki profiili, koska on kommentoinut moneen kuvaan just samallalailla "kaunis oot".

Mutta huh huh, eikö ihmisillä ole muuta tekemistä kuin luoda facebook täyteen feikki profiileja? :o

SeRaL kirjoitti...

Minut saa kiinni, joko facebookin viestien kautta tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen serene.rakel@gmail.com. Linkki Faceen on tuossa etusivulla vasemmassa palkissa ja KAIKKI tieto on tervetullutta :)

Tuija Töyrylä kirjoitti...

Nyt muistelen että aiemmin olisi ollut vastaavanlainen feikkiprofiili. Siinä oli joku nuori nainen ja useimpiin kuviin oli kommentoitu samoilla sanoilla, "että hyvä kuva sinusta ystäväni" . Siellä oli tosi paljon kaapattu toisten ihmisten lapsikuvia ja melko paljon esim. sakemannien kuvia. Itekin sitten syynäsin josko omia piskejä ois näkynyt. Se profiili poistettiin melko pian koska ihmiset tekivät ilmoituksia lastensa kuvista. varmasti sama sairas tyyppi..Ihmisten pitää ehdottomasti valveutua, kenenkään ei pitäisi missään tapauksessa edes miettiä koiran hankintaa täysin vieraan facebook-profiilin perusteella. Oikeat kotisivut olisivat ehkä virallisemmat ja kasvattajatieto on jostain löydyttävä ennen kuin mie ite ainakaan lähtisin prosessissa edes etenemään.

SeRaL kirjoitti...

Tuija, juu, moni muukin on miettinyt, et oisko samasta ihmisestä kyse.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.facebook.com/mia.tiihonen.31?fref=ts ja täällä mun koira kansikuvana....tympeää

SeRaL kirjoitti...

Siis tuo sakemanni? Voi ei. No kai laitat akalle postia, et poistaa sen. Facebookille kannattaa myös ilmiantaa kuva ja vaikka ne ei poistaisikaan sitä, niin kun siitä tulee ilmotus, et on käsitellyt sen ilmiannon, niin voit tarkemmin kertoa, miksi haluat kuvan pois ja se, että se on sun ottama ja/tai sun koira, riittää syyksi.

Minä ;) kirjoitti...

Nyt on "tytär" vaihtanut sukunimen takaisin osoiterivinsä mukaiseksi. Ei siis enää O-kirjaimella alkava.

Anonyymi kirjoitti...

Hullu ämmä tuo kuvarosvohuijari. Tuskin tuolla on omia koiria.. saatikka lapsia. Miten tuollaiselle mitään siunaantuisi. Tyrmään vaan varastelusta ja petoksesta ja pitkäksi aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sama tyyppi, joka keväällä esiintyi Karoliina jonakin. Silläkin oli juuurikin Cheek kaverina, ja jonkun vauvan oli laittanut Cheekin lapseksi...
Hulluja täynnä tää maailma :(

Anne kirjoitti...

Myös poikani ja koirani kuva on tuolla kyseisellä sivulla! Minut tuo ämmä? tai mikä nyt lie onkaan poisti/esti, en näe enää hänen profiiliaan!

Monet ihmiset ovat ilmiantaneet kyseisen profiilin, mutta mitään ei näytä tapahtuvan!

Taru kirjoitti...

http://kuvake.net/photos.php?username=Miaus&image_id=12838594&folder_id=-1
En tiedä onko tuolla kenenkään teidän tuttujen koirista !

SeRaL kirjoitti...

Tarviiko kuvakkeeseen olla rekisteröitynyt, että kuvia voi katsella? Minä en ainakaan nähnyt tuossa osoitteessa yhtään kuvaa.

MariKoo kirjoitti...

Hei

Tämä tuli facebookin muistoissa vastaan kun olin jakanut linkin ja olisin sellaista kysellyt, että teitkö rikosilmoituksen ja johtiko se mihinkään?
Eli kai nämä ihmiset joutuivat vastuuseen??

Anu Kirvesniemi kirjoitti...

Paljastui, että ihminen profiilien takana oli 13-vuotias tyttölapsi. käsittääkseni vanhemmat laittoivat likan kuriin, rikosoikeudelisestihan tuon ikäinen ei ole vastuussa mistään.