keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tein ite ja säästin...


Ostin Serenelle ja Venialle edellissyksynä Hurtan Lifeguard-heijastinliivit. Ne oli mun mielestä tosi hienot, mutta ne jäi todella vähälle käytölle, koska niissä ei oikein meinannut pysyä vetoketjut kiinni :(

No nyt kun tuli taas pimeää ja heijastimet tuli tarpeeseen, niin kaivoin liivit jälleen esiin. Ne oli kyllä varmaan kutistuneet kaapissa :D Ei siis mahtuneet enää mitenkään päin tyttöjen päälle, jotka ovat (kröhöm) pienesti päässeet pulskistumaan ja siirtyminen tuoreravintoon on muutenkin tuonut massaa niihin lisää (se täytyy puolustukseksi sanoa)

Liivit oli muuten täysin ok, mutta selän päälle olisi tarvinut jatkoa, joten ei muuta, kuin ideoimaan. Ensin kyllä ajattelin ostaa uudet ja suuremmat, mutta ajatus lässähti siihen, että  kyseinen koko, halutussa värissä oli loppu toistaiseksi. Tietysti jos olisi kiertänyt läpi kaikki nettikaupat, niin varmasti olisi löytynyt, mutta mie taidan olla liian laiska surffaamaan ja etsimään.

Purkasin siis liiveistä sitten vetoketjun pois. Ompelin leveän heijastimen mustaan matonkanttausnauhaan ja tän lisäpalan sitten molemminpuolin vetoketjua. Käänsin myös vetoketjun toisinpäin, koska nuohan on juuri tuosta kaulan ja lavan kohdalta leveimpiä, joten ajattelin, että vetoketjuihin kohdistuisi vähemmän rasitusta, jos lukko on kapeammassa päässä koiraa.

No jatkopaloista tuli suht siistejä. Pitää muistaa, et mä en todellakaan ole mikään ompelija. Liivit jopa istui ihan kivasti koirien päälle, mutta ensimmäinen testikäyttö osoitti, ettei vetoketjut silti pysy kiinni. Piti sitten vielä ommella stoppari lukon eteen, että liivi pysyy kiinni.

Tietty, oishan se ollut hienompaa, jos ois ollut uudet liivit, mutta ne maksaa melkein 30€ kappaleelta ja nyt korjaukseen meni rahaa n. 5€ + oma vaiva :)

Ei kommentteja :