maanantai 27. helmikuuta 2012

Rico, kuoliaaksi raadeltu. Part IV

☆:*´¨`*:♥ Rico ♥:*´¨`*:.☆


Kauan on kestänyt, mutta Ricon asia nytkähti jälleen eteenpäin, kun juttu päätyi viimein oikeuteen 23.2.2012. Tuomio tulee  5. maaliskuuta. Henkilökohtaisesti toivon tuolle ihmissaastalle mahdollisimman rankkaa tuomiota. Mielestäni sakko tai ehdollinen ei ole sitä. Toivon myös, ettei tuo saa koskaan käsiinsä enää yhtäkään elävää olentoa :(

En pysty oikeastaan kirjoittamaan mitään uutta asiasta, jota olen käsitellyt jo aikaisemminkin. Ricon omistajan Jennan luvalla saan kuitenkin  julkaista ruumiinavauksen tutkimustuloksen, joka oli salassapidettävää tietoa aina oikeudenkäyntiin saakka.

Ruumiinavausraportti on karua luettavaa. En voinut edes lukea tuota itkemättä. Suloisen, hyvään elämään ja hyviin ihmisiin tottuneen koirapojan loppu oli karmaiseva. Voin vain kuvitella, miten tuskissaan ja peloissaan se on ollut kiinnisidottuna, toisen koiran repiessä sitä kappaleiksi :( Tämä kundi on väittänyt lähteneensä töihin ja jättäneensä Ricon ja toisen uroksen eri huoneisiin. Luulen kyllä, että tämä on täyttä paskaa. Miksi Rico olisi laitettu kiinni JALASTA??!? Eikö kaulapanta olisi ollut oikeampi osoite, jos näin todella olisi käynyt? Tutkimustuloksen loppupuolella olevat lauseet kertovat karua tarinaa Ricon viimeisistä hetkistä, jollaisia ei mikään elollinen ansaitsisi: "Oikeassa takajalassa todettiin alue, josta puuttuvat karvat ja jossa ihon pintaa oli hankautunut irti ja ihon sidekudos viittaa siihen että koira on ollut sidottuna takajalastaan juuri ennen sen kuolemaa/kuoleman aikaan. Toinen kulumajälki todettiin vasemman lavan etupuolella. koiralla todettiin lisäksi puremajälkiä pääosin oikean etujalan aluella. Nämä ovat tapahtuneet koiran eläessä. Koira on kuollut sydämen toiminnan pettäessä, mikä voi olla seurausta kivun aiheuttamasta shokista, voimakkaan verenvuodon aiheuttamasta verenvähyydestä ja/tai kaulan alueen pureman aiheuttamasta sydämen rytmihäiriöstä."

HUOMIO! TEKSTI ON MONELTAOSIN HYVIN RANKKAA LUETTAVAA, EIKÄ SOVI HERKKÄHERMOISTEN SILMILLE!

"TUTKIMUSTULOS: 
1.Lukuisia akuutteja syviä puremahaavoja ruumiin oikealla puolella.
2.Pinnallisempia puremahaavoja oikean etujalan keski-yläosassa ja oikealla puolella otsassa.
3.Anemia eli verenvähyys ja ilmarinta.
4.Ihossa alueita, joissa karvat kuluneet pois.
 
SILMÄMÄÄRÄINEN TUTKIMUS:
Kuolemanjälkeiset muutokset ovat kohtalaisen voimakkaat. Koira saapui jäätyneenä ja avattiin seuraavana päivänä. koiran suussa jua ihossa oli hiekkaa. Koiralla todetaan lukuisia puremahaavoja pääosin koiran oikealla puolella etujalassa, kaulassa, lavan ylä-takaosassa ja lavan takana rintakehän keski-yläosassa sekä lannealueella. Laajin purema-alue todetaan oikean lavan takana. Lavan takaosan lihakset ja rintakehän lihakset ovat laajalti repeytyneet ja alueella todetaan voimakas verenvuoto. Nahanalaiskudoksessa verinen pöhö ulottuu selkäpuolelle. Ihossa todetaan lukuisia sen läpi meneviä reikiä ja suurimmista roikkuu kudosriekaleita. Kaikki puremahaavat ovat ruumiin oikealla puolella. kaulassa todetaan kohtalaisen laaja puremavaurio, johon liittyy kohtalainen verenvuoto ja kaulan lihaksen osittainen repeäminen lähellä kaularankaa. Ihon läpi menevät hampaan reiät ovat molemmin puolin kaulaa. Pehmytkudosvauriot ovat kurkunpään ja henkitorven selkäpuolella. Lannealueella on puremahaava, johon liittyy 5cm vatsalihasten repeämä lähellä lannerankaa oikealla puolella. Alueella ei todeta merkittävää verenvuotoa. Otsassa oikealla puolella ja oikean etujalan yläosassa todetaan ihon läpäiseviä puremahaavoja, joihin liittyy verenvuotoa. Pään iho on turpea ja hypereeminen kuonon alueella ja silmän ylä-ja alapuolella. oikeassa takajalassa akillesjänteen päällä kintereen yläpuolella todetaan neliömäinen noin 1x0,8cm alue, josta puuttuu karvat, ja joka on painunut hieman sisäänpäin. Vasemmalla puolella olkanivelen edessä todetaan ihossa neliömäinen noin 1x1cm alue, josta puuttuu karvat. Vasemman etujalan alaosassa todetaan pitkittäisiä ihonaarmuja, joista puuttuu karvat. Limakalvot ja elimet ovat aneemiset. Sydän on normaalin kokoinen ja painaa 274g. Keuhkoissa todetaan pöhö ja ne ovat kohtalaisesti kasaanpainuneet ja rintaontelossa on ilmaa. Mahalaukku on tyhmä. Ohutsuolen sisältö niukkaa. Peräsuoli tyhjä. Virtsarakossa pieni määrä normaalin väristä virtsaa. Luusto normaalin kovaa. Nivelissä ei muutoksia. Aivot ovat silmämääräisesti normaalit.
 
MIKROSKOOPPINEN DIAGNOOSI:
1.Lukuisia akuutteja syviä puremahaavoja ruumiin oikealla puolella.
2.Pinnallisempia puremahaavoja oikean etujalan keski-yläosassa ja oikealla puolella otsassa.
3.Anemia, eli verenvähyys ja ilmarinta.
4.Ihossa alueita, joissa karvat kuluneet pois.
 
HISTOLOGINEN TUTKIMUS:
1.Haima, maksa, perna, munuaiset, sydän, keuhkot, lisämunuaiset, kilpirauhaset: Ei spesifisiä muutoksia.
2.Oikea takajalka, iho: Paikoin ihon pintaa(epidermis) puuttuu ja kollageeni on tiiviisti yhteenpainunutta, ei tulehdusreaktioita.
3.Lihas: Akuutti verenvuoto, ei tulehdusreaktioita, runsaasti bakteereja.
4.Aivot: Ei spesifisiä muutoksia.

KOMMENTTI: koiralla todettiin lukuisiä syviä puremahaavoja sen ruumiin oikealla puolella. Löydökset viittaavat siihen, että koira on ollut kyljellään, että suurin osa puremista on tehty koiran selkäpuolelta ja että koira ei ole pystynyt liikkumaan niiden aikana. koiraa on purtu useita kertoja lähes samaan kohtaan, todennäköistä että kaulan purema on tapahtunut edellämainittujen puremien jälkeen. Lannealueen purema on tapahtunut näistä viimeisenä. Oikeassa takajalassa todettiin alue, josta puuttuvat karvat ja jossa ihon pintaa oli hankautunut irti ja ihon sidekudos viittaa siihen että koira on ollut sidottuna takajalastaan juuri ennen sen kuolemaa/kuoleman aikaan. Toinen kulumajälki todettiin vasemman lavan etupuolella. koiralla todettiin lisäksi puremajälkiä pääosin oikean etujalan aluella. Nämä ovat tapahtuneet koiran eläessä. Koira on kuollut sydämen toiminnan pettäessä, mikä voi olla seurausta kivun aiheuttamasta shokista, voimakkaan verenvuodon aiheuttamasta verenvähyydestä ja/tai kaulan alueen pureman aiheuttamasta sydämen rytmihäiriöstä. koiralla todettiin osittainen ilmarinta, joka on todennäköisesti kehittynyt kaulan pureman seurauksena."

Ricoa ei voida enää pelastaa, mutta jospa tapahtunut laittaisi ihmiset ajattelemaan, että tälläistä todella tapahtuu myös täällä Suomessa, että täältä löytyy raakalaisia, joille moinen veriurheilu on tyydytystä tuova huvi.

Toivoisin myös, että ne ihmiset, jotka ovat lemmikikseen ottaneet taisteluun soveltuvan rodun (amstaffit, staffit, pitit, AB:t, bullterrierit yms.) miettisivät todella tarkasti, jos tälläisestä koirasta joutuu luopumaan.

Itseasiassa asiaa pitäisi miettiä jo ENNEN, kuin pentu edes tulee. Koira elää 10-15 vuotta. Se tarvii liikuntaa, ruokaa ja huolenpitoa joka ainut päivä sen elämän ajan. Sitä ei voi sammuttaa, kun se kyllästyttää, eikä viedä vintille säilöön.

Tietysti allergialle, suurille elämänmuutoksille jne ei voi mitään, mutta jos koiran joutuu uudelleen sijoittamaan, niin ei sitä pitäisi kyllä heti ensimmäiselle kysyjälle luovuttaa, eikä sinisilmäisesti uskoa kaikkea (edes näkemäänsä). Optimaalinen tilanne olisi, et koira jäisi johonkin ihan lähelle ja vaikka tätä ajatusta varmaan vastustaa moni, niin itse en näe henkilökohtaisesti vääränä ratkaisuna sitäkään, että (varsinkin iäkkäämpi) koira lopetetaan. Ja tarkoitan nyt edelleen rotuja, joita voi käyttää vähän kyseenalaisiin ratkaisuihin.

Toivotan vilpittömästi voimia Ricon omistajalle Jennalle ja kasvattajalle Tainalle myös. Täytyy nostaa hattua, että he nostivat asiasta metelin. Ilman ripeää asioihin tarttumista olisi voinut olla, että olisi jääty siihen uskoon, että Rico todellakin jäi auton alle ja sen kamala kohtalo olisi jäänyt salaisuudeksi.
Aikaisemmat kirjoitukseni Ricosta:
Facebook:

Rico ♥! 1.4.2008-27.11.2010 (kuvia kun Ricoa kaivetaan ylös, ei herkille)
Ricon tarina (Facebookin muistoyhteisö)
Rico ♥ R.I.P (kuvia Ricon elämän varrelta)

2 kommenttia :

an[N]a kirjoitti...

Tämä on kyllä tunteita herättävä tapaus. Tosiaan toivon että tekijä saisi kunnon vankeus rangaistuksen tekosistaan, mutta suomen laki on mikä on valitettavasti. Mieluiten soisin tekijälle saman kohtalon minkä on mennyt aiheuttamaan viattomalle eläimelle!

Karvapartio kirjoitti...

Niinpä... Eläin kun on lain mukaan vaan irtainta omaisuutta :(