sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Fleece tossut

Hupparien innoittamana päätin ommella koirille vielä tossut sävysävyyn hupparien kanssa :)

Tilasin Koiralle.fi verkkokaupasta tytöille Bravan suojatossut, koska ne näytti ihanan pitkille normi koirankenkiin verrattuna ja ajattelin niiden olevan suhteelisen paljon helpommat pukea kuin nykyiset Karl Tappiesin neonprentossut, joista oli jo yksi ehtinyt lämpimien aikana hävitä ja kaksi oli auttamatta rikki ja milläs korjaat

Tilasin aika reilun kokoiset tossut, uskon, että kokoa pienempikin olisi mennyt ja onneksi tein näin, sillä vaikka tossut oli tosi hyvät, ne on kuitenkin vain kangasta, eli niiden lämpöarvo on aika mitätön, kun pakkasta alkaa olemaan yli -20°C
Serenellä ja Venialla ei ole edes mitään kunnon tassukarvoja, jotka kinttuja lämmittäisi, joten suojatossujen sisään mahtuvat lämpötossut tuli tarpeeseen :) Seuraavassa sitten vähän niiden tekemisestä. Muistutan taas, etten ole mikään ompelija, joten ompelukset voisi varmaan tehdä myös jollain toisella tavalla/helpommin ;)


FLEECE TOSSUT:
Tossujen tekemiseen käytin polar fleeceä, kumilankaa, resoria ja ompelulankaa. Mittanauha, sakset ja neulat on myös hyvä olla
Aluksi leikkasin fleecestä neljä suorakulmiota.  Pidempi sivu on tossujen haluttu pituus.

Sitten 4 kappaletta kumilankoja, joiden pituus on suunnilleen sama, kuin koiran  jalan ympärys ranteen kohdalta
Kumilanka kiinnitetään venyttäen paikoilleen, jotta se kokoaa kankaan ja pitää tossun paremmin paikallaan. Kumilankaa kiinnittäessä pitää mitata, että se on ommeltu suunnilleen koiran ranteen korkeudelle (etujalassa).


Sitten leikataan resorit. 4 kappaletta, kuten tossujakin ja pituus hiukan pienempi, kuin se kohta koiran jalassa, mihin resorin on tarkoitus tulla, jotta tossu pysyy napakasti paikoillaan.
Resori ommellaan samalla tavoin venyttäen kuin kumilankakin, että se yltää fleecekankaan lyhyemmän sivun päästä päähän.
Koko komeus käännetään nurinpäin ja kiinnitetään nuppineuloilla ompelua varten. Muista, että  resorin ja kumilangan pitää jäädä ompeleen alle.
Valmis tossu, oikeinpäin käännettynä muistuttaa hiukan pienten lasten kuralapasta :)


Valmis töppönen koiran jalassa. Kumilanka on tassun yläpuolella ja varsi on tarkoituksella verraten pitkä ja resori pitää sen napakasti paikoillaan. 

Suojatossu mahtui loistavasti vielä fleecetossun päälle :) Nyt ei  tassuja ihan nopeasti palella :) Koska fleece ei ole liukas materiaali, kuten suojatossut, se parantaa myös päällitossun pysymistä jalassa. 

5 kommenttia :

Laura kirjoitti...

Toi onki muuten tosi hyvä idis mun koiral ku on pitkät karvat anturoiden välissä ja eläinlääkäri suositteli viime käynnillä niiden leikkaamista mutta en oikein raaskis jotenki mut sitku niihin kertyy lunta sellasiks kokkareik ni pitäs jotain tehä. Et kiitti ideasta saa nähä suostuuko vaan kävelemään tollaset jalassa ;p

Karvapartio kirjoitti...

Kyllä koirat oppi todella nopeasti :) Vähän aikaa koikkelehditaan hassusti, mutta parin lenkin jälkeen tossut pidetään jaloissa, kuin ne olisivat aina olleet :) Pitkäkarvasella koiralla tuollaset suojatossut on varmaan omiaan :)

Heidi Lamminen kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Heidi Lamminen kirjoitti...

Kiitos hyvästä ohjeesta! Nämä ovat karvattomalle terrierille aivan mainiot! :)
T. Heidi & Inka

SeRaL kirjoitti...

Mukavaa jos ohjeesta oli apua :)