torstai 19. tammikuuta 2012

Serenen kynsien leikkuu

Kävin tänään Kouvolan Faunattaressa. Tarkoitus oli, että katsottaisiin, jos Faunattaren omistaja Sari pystyis leikkaamaan Serenen kynnet.

Mä myönnän avoimesti, et inhoan ja pelkään koiran kynsien leikkuuta ja olen päästänyt siinä hommassa Serenen ihan täysin mun niskan päälle.

Mä joskus vuosia sitten leikkasin tanskandogiltani Rhodalta kynnen niin lyhyeksi, että vertahan siitä alkoi tulla ja kun ei vuoto vuorokaudessa tyrehtynyt, niin lopulta se kynsi poltettiin eläinlääkärin toimesta umpeen. Mulle jäi tästä ihan kauhea kauhu koko touhua kohtaan.

No kun laskee sitten yhteen Serenen luonteisen koiran + leikkuuta pelkäävän ihmisen, tulos on aika nollissa. Jollain poppakonsteilla olen siltä aina joskus saanut kynnet leikattua/lyhennettyä, mutta viimeaikoina vierailu eläinlääkärin luona ja koiran kevyt rauhoittaminen on ollut se ykkösvaihtoehto.

No nukuttamisessa on aina riskinsä ja kuulemma lyhentää koiran elinikääkin, puhumattakaan että moinen vierailu maksaa aika pitkän pennin :/

No nyt sitten mentiin Sarin luokse ja kappas vaan, se leikkasi Serenen kynnet nips naps vaan ilman mitään pullikointia :O Serenellä on aina ollut kauhean huonot kynnet, ne lohkeilee ja liuskottuu, mutta siihenkin Sarilla oli lääke: Nutrolin ravintoöljy. Se kainalossa lähdettiin sitten kotiin päin. Kynsien leikkuu maksoi kokonaista 8 € ja se on äärimmäisen kohtuullinen korvaus siitä, että nyt on kaikki kynnet lyhennetty ja saatiin hyviä neuvoja vielä kaupan päälle :)

Seuraavalla kerralla saa kyllä Venia tulla mukaan. Ehkä mie pääsen tästä koiranomistamisen lähes vastenmielisemmästä hommasta eroon.

Ei kommentteja :