tiistai 31. tammikuuta 2012

Pompulan lääkärireissu

Käytiin eilen Pompulan kanssa Eläinklinikka Siilissä.

Pompula on jotenkin viimeajat ollut sen näköinen, ettei se voi kovin hyvin. Se on laihtunut ja ollut vaisu. Syöminen ja ruokahalu on ollut tosi vaihtelevaa. Silloin, kun kissoja madotettiin, Tanja huomasi Pompulan läähättävän, kun se koitti päästä karkuun ja ponnisteli vähän enemmän.

Tietysti heti, kun varasin sille eläinlääkäriin ajan, se alkoi syömään oikein teholla ja hillui entiseen tyyliin Ukon kanssa :D

Eläinlääkärireissu oli melkoisen... noh... ikimuistettava :/ Tyty sai sätkyt jo kuljetuskopasta. Koko matkan se heitteli kopassa kuperkeikkoja ja mourusi ja koitti kaivaa itsensä milloin kopan seinästä, milloin pohjasta läpi. Sama meno jatkui edelleen eläinläärin odotushuoneessa.

Erja sai sitten kyllä tutkittua kissan, siis tunnusteltua sen päästä häntään noin yleisesti ja kuunneltua sydämen ja keuhkot, mutta kun tuli aika ottaa verikoe, kissaneiti pisti ihan ranttaliksi... Huolimatta taitavasta avustajasta (joka en siis ollut minä :D) katti pisti sellaiset hulabaloot, että lopulta ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin kuonokoppa ja kissa pussiin, ettei se pure ja kynsi kaikkia ihan verille.

Täytyy kyllä sanoa, että täydet pisteet voi antaa sekä lääkärille, että avustajalle pitkämielisyydestä ja rauhallisuudesta. Tietenkin he tekivät työtään ja eläimille pitääkin olla kiltti ja rauhallinen, mutta silti se tapa, jolla he käsittelivät sähisevää, kynsivää ja mouruavaa Pompulaa oli todella hieno. Kuonokoppa ja pussituskin oli vasta todella viimeinen keino, kun tuli selväksi, ettei kissasta saada verinäytettä ilman että se tehdään "aseettomaksi".

Pompulalla oli ainakin verensokeri ja tulehdusarvot ihan kohdallaan, mutta keuhkoista kuului hiukan sellaista ääntä, jota sieltä ei pitäisi kuulua. Laajan verenkuvan näytteet lähtivät muualle tutkittavaksi ja niiden tulokset saadaan keskiviikkona iltapäivällä. Eläinlääkäri totesi kissan olevan melko hoikassa kunnossa, mutta ei kuitenkaan kuivunut, limakalvot ja kielikin oli terveen väriset ja silmät ihan ok.

Ennen laajan verenkuvan valmistumista ei voi tietty vielä sanoa mitään varmaa, mutta saattaa olla, että Pompula on hiukan astmaattinen. Tällä hetkellä tietysti olen sormet ja varpaat ristissä, ettei verikokeen tuloksista löydy mitään kamalaa, mutta sen tietää sitten huomenissa.

Ei kommentteja :