torstai 28. huhtikuuta 2011

Pitbullien omistajalle ehdollista

Koirat raatelivat - omistaja löi sivullisia ja nimitteli natsiksi

 

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen koiranomistajan kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja viiden vuoden eläintenpitokieltoon.
Tänään annetun tuomion mukaan helsinkiläismies päästi toistuvasti aggressiiviset pitbull-terrierinsä muiden koirien kimppuun. MTV3:n mukaan mies myös antoi koiriensa tapella keskenään ja aiheuttaa toisilleen ruhjeita, mustelmia ja arpia.
Hyökkäyksiä tapahtui neljä viime kesäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Yksi pitbullien hyökkäyksen kohteeksi joutuneista koirista oli lähellä kuolla saamiinsa vammoihin, kun pitbullit olivat raadelleet sitä kaulasta ja niskasta. Silminnäkijöiden mukaan omistaja ei ollut tehnyt elettäkään auttaakseen koirien irrottamisessa, MTV3 kertoo.
Mies tuomittiin eläinsuojelurikoksesta ja viidestä järjestysrikkomuksesta.
Lisäksi hänet todettiin syylliseksi pahoinpitelyyn, laittomaan uhkaukseen ja kahteen kunnianloukkaukseen. Hän oli uhkaillut sivullisia sekä koiriensa kanssa että ilman, lyönyt yhtä miestä kasvoihin ja kutsunut hänelle vastaan sanoneita henkilöitä muun muassa "hulluksi ämmäksi", "hitleriksi" ja "natsiksi"
Mies tuomittiin maksamaan uhreilleen yhteensä yli 10 000 euron korvaukset. Pitbull-terrierit määrättiin takavarikoitavaksi valtiolle.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Patille kyytiä

Eilen päästiin viimein eläinlääkärille. Kun mä aamusta soitin, niin Siilissä oli jo buukattu päivä täyteen, mutta Erja suostui ottamaan Venian illan viimeiseksi asiakkaaksi :)

Patti oli juurikin ihan tavan paise, kuten olin ajatellutkin, eli lopulta ei mitään sen vakavampaa. Eilen aamulla mokoman riesa oli tosiaan vielä lähes tennispallon kokoinen patti, mutta päivän myötä se jotenkin pieneni ja oli iltasella jo huomattavasti pienempi. Eläinlääkäri sanoi sen johtuvan paiseen "kypsymisestä". Tänään se olisi sitten ilmeisesti ollut ihan valmis, eilen se sisälsi vielä lähinnä kudosnestettä ja verta. 10 päivän antibioottikuuri tuli sitten vielä operaation päälle.

Kaiken kaikkiaan reissu meni hyvin. Venia oli tosi hienosti. Se tervehti ystävällisesti odotushuoneessa olevaa pientä spanielia, istui nätisti mun jaloissa odottamassa omaa vuoroaan. Se ei ollut moksiskaan karvojen ajelusta, eikä älähtänyt, kun patti puhkaistiin ja puristettiin tyhjäksi. Venian ensimmäinen sairaskäynti eläinlääkärillä meni siis hyvin. Muutenhan se ei eläinlääkärillä ole ollutkaan, muuta, kuin rokotteet hakemassa.

Kotiin tullessa se oli kyllä niin väsynyt, että huomasi, että jännitetty on. Se vaan makaili vähän vaisun oloisena koko illan, eikä ollut ollenkaan oma sählä ittensä, kuten normaalisti. Tänä aamuna oli onneksi taas palannut hymy pikku pittiäisen naamalle ja mua tervehti aamulla hyvin iloinen Venia, kun nousin ylös :)

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Chilipähkinät, kissojen ykkösherkku??

Ainakin Ukon mielestä. Janne tykkää moisia popsia ja Ukko, joka viihtyy poikkeuksetta parhaiten Jannen seurassa, meistä ihmisistä, halus myös maistaa. Mikä lie haju/maku niissä sen mielestä oli, joka niistä teki sen mielestä aivan vastustamattomia. Itse en olisi mennyt kyseisiä eväitä laittamaan kissan herkkulistalle ollenkaan.

Anna nyt vaan tänne se pähkinä! Heti!!

Omnomnom....

Sapuskan päälle luonnollisesti pestään huolellisesti mausteet tassuista

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Voihan paise!!

Huomattiin Venialla melkosen iso patti kaulassa tänää.

En pysty millään uskomaan, et tuo ois ollut tuossa eilispäivänä, koska oisin sen takuulla huomannut pantaa laittaessa ja rapsutellessa rekkua muuten vaan.

Ihan patin läheisyydessä on naarmu, joka tuli siskosten painiessa muutama päivä sitten. Jostain lelusta niille tuli kahinaa ja sitten oltiinkin jo tosissaan tukkanuottasilla ja Venialla oli kaulassa ja korvassa hampaan jäljet ja Serenellä taas silmien yläpuolella muutama kiva reikä :/

Kyllä minä "taisteluhaavat" silloin putsasin ihan desinfiointiaineella, mutta mikälie pöpö on nyt Venian kaulaan mennyt ja aiheuttanut moisen patin. Ei tietenkään voinut parempaa ajankohtaa valita, kuin viikonlopun, jonka molemmin puolin on pyhäpäivät :((

Eläinlääkärireissu tästä joka tapauksessa tulee, mutta ensisijaisesti koitetaan sinnitellä tiistaihin asti, että päästäisiin "omalle" eläinlääkärille. Onneksi Venia, on terve, nuori ja hyväkuntoinen, patti ei ole kivulias ja koira on muutenkin oma höpsö itsensä, syö ja juo hyvin, lämpö on normaali. Päivystävien eläinlääkärien numerot on kyllä kaivettu esiin, jos koiran tilassa alkaa tulla muutoksia, toivotaan ettei :/

torstai 21. huhtikuuta 2011

Pitbullit herättävät pelkoa Viikissä...

... otsikoi Vartti 19.4.2011

Mikä h*lvetti ihmisiä vaivaa?? :(( Tästä ei ole kauaa, kun oli tämä toinen tapaus pääkaupunkiseudulla, jossa myös omistaja piti kahden pitin avustuksella pelkoa yllä Kalliossa (Useita koiria raadelleet pitbullit takavarikoitiin/ Vartti 11.1.2011)


Pitbull on kiva rotu, siis ihan oikeasti. Ne ovat energisiä, ihmisrakkaita, huumorintajuisia, hauskoja, turvallisia ja  suloisia sohva- ja sylipottuja, jotka rakastaa liikuntaa, ovat ehdottoman lojaaleja omistajalleen, mutta pitbull EI OLE kaikkien ihmisten rotu!! Huonojakin puolia toki löytyy, kuten se, että ne eivät välttämättä, edes kunnollisesti sosiaalistettuina, ole niin mukavia lajitovereilleen ja niiden kallon ja hampaiston rakenne suo niille valtavan puruvoiman, jolla oikeasti murskataan luita.

Vastuuntuntoinen omistaja muistaa aina nämä huonot puolet... On ihan turha tuudittautua ajatukseen, että ei minun koirani tai ei se tee sellaista, koska ei ole koskaan aikaisemminkaan tehnyt. Sitten joskus tulee se kerta, kun se koira tekee ja jos omistaja ei ole tilanteen tasalla saattaa tulla pahaa jälkeä.


Myönnän itse tuudittautuneeni tähän "ei minun koirat sellaista tee"-harhaan, kunnes Serene kävi sen onnettoman spanielipojan kimppuun, täysin yllättäen ja kyselemättä :(


Yleensä koirilla on joku juttu, mitä omistaja tietää varoa. Se voi olla pienet koirat, isot koirat, nartut, urokset, leikatut. Serenestä tekee hankalan se, etten pysty liittämään sen käyttäytymisstä mihinkään ryhmään. Se saattaa tullaa hyvin toimeen ison tai pienen tai uroksen tai nartun tai leikatun koiran kanssa, sitten toisessa koirassa on vaan joku juttu ja se ei pidä siitä yhtään.


On hirvittävän ikävää, että pittien mainetta pilataan näin, suorastaan järjestelmällisesti. Ei kai tässä oikein muuten voi sotia tuota vastaan, kuin pitämällä omat koirat ruodussa. Uskon, että suurin osa pittien omistajista on kuitenkin fiksuja ihmisiä, jotka ovat koiransa ottaneet oikeista syistä.

 

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Jakke


Meillä on uusi mukava lenkkikaveri Jakke ja hänen omistajansa.

Jakke on 6-vuotias sekarotuinen koiraherra, kerrassaan suloinen karvaturri, nätti ja hurjan kiltti. Me ollaan nyt kuukauden verran kuljeksittu useasti viikossa pitkiä ja leppoisia lenkkejä. Jakke ei aina ihan kauheasti tykkää meidän neitien tunkeilusta ja murahtelee, mutta pääsääntöisesti on mennyt tosi hyvin. Joskus tuntuu, että likat kiusaa ukkelia ihan tahallaan, että se varmasti polttaa päreensä ja ärähtää niille.

Jaken ja Serenen välillä ehdittiin ihan "suhteen" alkuvaiheessa käydä tappelukin. Oltiin koirapuistossa ja sinne tuli pieni parson jack russelin terrierin pentu. Serene otti lapsukaisen oitis suojelukseensa, sillä on vähän ylikorostuneet emonvaistot kaiketi. Jakke ei taas kauheesti pienestä riehuvasta pennusta perustanut ja kun se ärähti kakrulle, niin Serene poltti päreensä ja tappeluhan siitä tuli :/ Jaken onneksi tytöillä oli kopat päässä, joten Serene ei päässyt puremaan.

Hassua kyllä, että kun lähdettiin koirapuistosta pois, tilanne rauhoittui, eikä ollut pentua puolustettavana, niin nämä tappelupukarit hautas sotakirveet välittömästi. Olin tosi ylpeä Serenestä, et sillä on niin terve pää, ettei aiheetta sitten kuitenkaan käy rähisemään, kun tilanne on ohi, ei näköjään edes silloin, kun on otettu ihan asenteella yhteen O.o

Jokatapauksessa on ihanaa, kun ollaan löydetty kaveri, jonka kanssa voi käydä melkein päivittäin pitkillä lenkeillä, joka ei ole niin ennakkoluuloinen, et pitäis pitbullia niin vaarallisena, ettei niiden kanssa voi lenkkeillä. Lenkkeily on paljon kivempaa hyvässä seurassa :)


maanantai 18. huhtikuuta 2011

R.I.P. Pilkku


☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆
Syttyi taivaalle uusi tähti,
rottaenkelinä tästä maailmasta lähti.
Nyt saat kipittää lailla tuulen
yli ja ympäri juustovuoren.
Tuskaa, kipua, surua ole ei,
uni lempeä sinut sateenkaarisillalle vei.
Hyvää matkaa Pilkku pikkuinen,
täällä sinua ajattelen.
☆:*´¨`*:..:*´¨`*:.☆

Pilkun leikkauspäivä...

Mikä lie kevätväsymys ollut meneillään, kun unhoittanut vähä koko blogin olemassaolon...

Tammikuun lopulla käytiin Pilkun kanssa lääkärissä, koska sen takapäässä oli nopeaa vauhtia kasvava patti. Silloin sitä ei alettu leikkaamaan tai mitään, rotta sai vaan antibioottikuurin.

Tätä kirjoittaessani venttailen, että päivä kuluisi ja me päästäisiin tytyn kanssa tohtorin luo. nyt se patti on aivan pakko leikata, koska se on valtava ja haittaa jo olemista. Eläinklinikka Siiliin ollaan menossa Saarron Erjan asiakkaaksi, hän se tutki Pilkun silloin ensimmäiselläkin kerralla.

Pitää varmaan kohta käydä eläinkaupassa ja ostaa vähän tarpeita, että saa pienen varahäkin muutettua toipilaskodiksi,

Voi hitsi, miten jännittää. Toivottavasti kaikki menee hyvin :/