keskiviikko 21. syyskuuta 2011

45 minuuttia: Kaduilla yhä enemmän aggressiivisia koiria

Tulipahan taas paha mieli ja myötähäpeä :((

Kaduilla yhä enemmän aggressiivisia koiria

Koiraihmiset, osaatteko lukea?

 45 minuuttia jakso 21.9.2011 (koirajuttu on jakson viimeinen)

 

23 kommenttia :

Nanna kirjoitti...

Hei!

Luulen, että omistan Serenen pojan jälkeläisen, puolivuotiaan pitbull-pojan. Rekisteröintitodistuksessa on isä Amicus ja sen emo Serene.
Olisi kiva kuulla, ollaanko "sukulaisia".

Karvapartio kirjoitti...

Meidän Serenellä on Amicus-niminen puoliveli, ei poika. Tämän Amicuksen isä on Devil, emä Roosa. Amicus on meidän Venian täysveli. En sitten tiedä, että onko kyse eri koirista?

Serene itse on tehnyt yhden pentueen, huhtikuussa 2010. Roosa sensijaan teki pennut tammikuun lopussa 2011 pennut, jotka siis ovat nyt noin reilu puolivuotiaita. http://karvapartio.blogspot.com/2011/02/pentuja-pentuja-pentuja.html

Nanna kirjoitti...

OK! Minulla on siis pitbullpoika, s. 25.3.2011 Snappertunassa 12 pennun pentueesta. Rekisteröintitodistukseen merkitty isä: AMICUS, emä: COCOA POP, isän vanhemmat: isä: DEVIL, emä: SERENE ja emän vanhemmat: isä: THUNDEROUS THOR, emä: TIGER LILY. Luulen tietäväni tuon tammikuun pentueen (Porvoosta?), sillä olin yhteydessä sinne keväällä pentuasioissa, mutta kevään myöhäisempi pentue sopi elämäntilanteeseemme tuolloin paremmin. Mielenkiintoinen yhteensattuma nimien osalta, jos eri koirat kyseessä..?

Nanna kirjoitti...

PS. Näet meidän pitbullin osoitteessa: www.pittijakatti.fi!

Nanna kirjoitti...

BTW: Tarkistin vielä Serbian APBT-rekisteriin merkityn "Serenen" vanhemmat: isä Lonely Wolf, emä: Zedina.

Karvapartio kirjoitti...

Mä en tiedä edes, mikä on Serbian APBT-rekisteri. Meidän Serenen isä on Lonely Wold ja emä on Roosa, Roosan äiti taas on Zedina.

Nanna kirjoitti...

Juu itsekin tätä ihmettelen, omani rekisteröity APBT Registariin (googlettamalla jotain Serbian porukkaa on). Samat nimet näyttävät pyörivän milloin missäkin roolissa. Hassua! Mutta koira on ihana. Yritän löytää sisaruksia jostain, mutta kasvattaja on jonnekin kadonnut. Kiva blogi sinulla, tuo näkökulmaa oman pitin touhuihin! Hyvää jatkoa teidän laumalle!

Karvapartio kirjoitti...

Sereneä ei ole rekisteröity minnekään rekisteriin, kuten ei Amicustakaan. Sun koiran kasvattajalla on nyt kyllä mennyt puurot ja vellit sekaisin, eli hänellä on väärää tietoa koirien sukutauluista. Sekä Serene, että Amicus on Bågen kasvattaja, myös Zedina on hänen koiransa (nykyään muualla viettämässä eläkepäiviä).

Mutta pääasiahan on, että koira on ihana, papereista viis <3 :)

Nanna kirjoitti...

Juu ei noita papereita koskaan pyydetty. Kun nyt saatiin, niin hyvähän se on, jos sitten esim. vanhempien nimet ovat oikein. Onhan se mukava tietää, että keiden pentu on. Sain kasvattajalta kuvan tästä Amicuksesta "Amista" (mustavalkoinen) ja tiedon, että on pahasti koira-aggressiivinen ja ollut monella omistajalla. Kasvattajaa meille suositteli Denise Porvoosta. Mutta kiitos näistä tiedoista tosiaan sulle =)

Karvapartio kirjoitti...

Amicuksella on ollut mun tietojen mukaan 2 omistajaa, mutta kolme paikkaa, missä se on asunut. Denise on mun koirien kasvattajan, Bågen, vaimo. Ami tuli alunperin tähän meidän naapuriin, mun tutun luokse, joka sitten joutui koirasta luopumaan, kun elämäntilanne muuttui vähän liikaa. Olen Amista tänne blogiinkin joskus kirjoitellut, se kun tuota omistajaa vähän hullun mutkan kautta vaihtoi.Ja takuulla on nyt kyse samasta amista, koska värikin täsmää :) Koira-agressiivisuudesta en kyllä osaa sanoa mitään, koska ainakin näiden mun koirien kanssa se tuli hyvin toimeen.

Jenni kirjoitti...

heippa !
me ollaan jo kauan metsästetty pitbullia meidän Sirun kaveriksi. Mistä olet omasi hankkinut ? Suomesta? Tiedätkö luotettavia kasvattajia?


Aivan mahtavia nuo kuvat mitä kattelin ! :)

Karvapartio kirjoitti...

Jenni, juu nämä minun ovat suomikasvatteja. Omien koirieni kasvattajaa voin tietenkin suositella lämpimästi. Yhteystietoja voin laittaa sähköpostilla serene.rakel@gmail.com

Niin ja kiitos kehuista :) Miekin joskus onnistun, vaikka en mikään valokuvaaja olekaan :)

Jenni kirjoitti...

jennukka20@luukku.com
laitatko tuonne mulle lisä informaatiota ! ollaan jo kauan etitty Suomesta :)

Nanna kirjoitti...

Kyselenpä sinulta vielä koiriisi liittyen, että onko sinulla vakuutusta niille? Oma vakuutusyhtiöni ilmoitti, että pitbullit ovat taistelukoiria ja yhtiö ei vakuuta niitä lainkaan?? En ole vielä kysellyt muista yhtiöistä. Olisi aika tärkeä juttu tulevaisuutta ajatellen, että vakuutus olisi näin aktiivisilla koirilla.

Olastic kirjoitti...

Kyllä vakuutusyhtiöiden pitäisi vakuuttaa ne, saavathan amstaffit ja staffitkin vakuutukset, miksei pititkin? Huomioi myös se että pitit, niinkuin amerikanbulldogit sun muut rodut mitkä kennelliitto tai FCI ei hyväksy, ovat suomessa sekarotuisia. Sekarotuisille saa vakuutuksen kyllä.

Tässä tekstiä IFin sivuilta:
Myönnämme koirallesi vakuutuksen, kun se on terve ja vähintään kuusi viikkoa ja enintään viisi vuotta vanha. Tapaturman aiheuttaman kuoleman turvan myönnämme myös yli 6 vuotta vanhalle koiralle.

Koira pitää olla Suomen kennelliiton rekisteröimä, jos enimmäiskorvausmäärä on yli 500 euroa.
Jos haettu enimmäiskorvausmäärä on yli 2 500 euroa, tarvitsemme eläinlääkärin lausunnon koiran terveydentilasta ja pyydämme myös Suomen Kennelliiton arvion koiran arvosta.
Sekarotuiselle koiralle myönnämme enimmäiskorvausmääräksi korkeintaan 170 euroa.

Tapiolasta henkivakuutuksen saa rodusta riippumatta jokainen koira, myöskin eläinlääkärivakuutuksen.

Fenniassa taas näin: http://www.fennia.fi/Kotitalousasiakkaat/Elaimet/KoiratJaKissat/

Kannattaa kysellä ja vertailla eri vakuutusyhtiöitä. Monessa paikassa rotukoirat saa vakuutettua isommasta hinnasta, mutta en ole vielä sen vertaa ottanut selvää että miten nuo mieltää rotukoirat. Onko rotukoira siis niille pelkästään Kennelliiton hyväksymä rotu, vai kelpaako niille rotukoiraksi sellainen koira millä on paperit ja se on rekisteröity muualle kuin Kennelliittoon tai FCI:hin. Paperiton koira on Kennelliiton mukaan taas aina sekarotuinen.

Nannan viestejä kun olen lukenut niin en usko että Serbian rekisteri riittää viralliseksi rekisteriksi, elikkä koirasi on luultavasti vakuutusyhtiöiden mukaan seropi myös. Eri asia on taas ADBA, UKC, BFKC, AADR jne "viralliset rekisterit".

Nanna kirjoitti...

Hei! Kyselen tämän perusteella. Itsellä kaikki mahdolliset vakuutukset ovat Ifissä ja kun yritin vakuuttaa pennun, tehtiin vakuutus "viittä vaille" valmiiksi, kunnes virkailija kysyi rotua. Sanoin sen olevan pitbull ja hän ei löytänyt sitä tiedostoistaan. Lopulta hän selvitteli asian ns. välipuhelun kautta jostain ja sen jälkeen ilmoitti topakasti, että tämä on taistelukoira ja emme myönnä niille minkäänlaisia vakuutuksia. Sanoin, että ei ole taistelukoira, mutta hän oli ehdoton =( Eli näin meillä Suomessa! Kyselen näiltä muilta. Kiitos taas todella paljon! PS. Siellä antamallani kotisivulla on kasvattajalta saamani pentuni alkuperäinen sukutaulu, en ole vielä korjannut virheitä.

Olastic kirjoitti...

Aika kummallista! Jos virkailija ei rotua löydä niiden listasta, koira luokitellaan seropiksi ja sille on myönnettävä joka tapauksessa vakuutus, kunhan koira on terve ja ei ole kauhean vanha.

Pitääpä itsekkin käydä kyselemässä noista, meillä on vaan Sirius-seropillemme vakuutus, mutta meidän pittineideillä ei vielä ole kun ei olla muistettu käydä kyselemässä niistä. Ensi vuonna tulee ajankohtaiseksi uudelle pennulle vakuutuksen hommaaminen, ulkomailta rotupenska kun tulee, niin olisi kiva sillä olla jonkunnäköinen vakuutus. Mutta sillä taitaa olla sama tilanne kun teilläkin, rotu ei ole FCI:n tai kennelliiton hyväksymä (sen rotuisia koiria on suomessa 3-4 mitä itse tiedän) niin sekin luokitellaan seropiksi. Kerron toki miten kävi jos tässä keritään jossakin käymään.

Nanna kirjoitti...

Juu laita ihmeessä tietoa, jos sellaista saat. Palaillaan asiaan myöhemmin. Kiitti teille molemmille blogisteille! :)

Olastic kirjoitti...

Lähivakuutuksen täti otti meidän puolesta selvää ja sieltä tuli lappu "Näiden rotujen kohdalla se menee juurikin niin miten ajattelit -ne luokitellaan sekarotuisiksi." (kyselin siis Boerboelista ja pitistä) Elikkä näköjään kaikki rodut jotka ei ole FCI:n hyväksymiä on sekarotuisia täällä, eli niitä ei saa niin korkeasta summasta vakuutettua. Hmh :(

Olastic kirjoitti...

Haastetta kehiin ;) http://olastic.blogspot.com/2011/10/haasteellista.html

Anonyymi kirjoitti...

välikommentti kiintoisaan keskusteluunne.. Aivan mahtavat sivut! paljon asiallista kuvausta rodusta ja muusta. :) täälä yksi pitbullia miettivä koiraihminen, mutta vastaalkaja, varovasti avoimin mielin rotuun tutustuva,..! :D

Bastard kirjoitti...

tapiolaa suosittelen lemmikille vakuutusyhtiöksi, IF:stä en ottaisi mitään vakuutusta, maksun hetkellä if luistaa hienosti vastuustaan

Bastard kirjoitti...

En ottaisi ifistä mitään vakuutusta, meillä on ollut vuosia tapiolassa lemmikkien vakuutukset, eikä ole mitään ongelmia ollut, if taas luistaa hienosti vastuustaan, kun maksun aika heille koittaa, näin olen kuullut useasta suunnasta.