keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Voihan kesä :(

 Venialle ilmestyi taas "kesäallergia". Joo, vähän huono termi, tiedän, mutta en sitä osaa paremminkaan kuvailla...

Venia on ollut vauvasta asti herkkäihoinen ja kesän kuumuus ja kosteus ei näköjään ole suotuisia sen nahalle. Se ei totu esim. hyttysten pistoihin vaan piston kohdalle turpoaa aina ihan tajuton patti. Venia ilmoittaa ihottumallaan sinilevästä jo aikoja ennen, kuin ihmiset havahtuu sulkemaan jonkun rannan...

Tälläkertaa todella luulen, että ihottuman aiheutti sinilevä, sillä kävimme Sompasella uittamassa koiria ja hetikohta ilmestyi sitten tuo ihottumakin. Silloin Sompanen oli uimakelpoinen, muutamaa päivää myöhemmin ranta suljettiin.

Jossain vaiheessa muistini lokeroista kaivautui myös sana Hot spot, mutta kun tutustuin taudinkuvaan, niin sen sai ainakin sulkea heti pois, koska ensinnäkin Venia ei lyhytkarvaisena kuulu riskiryhmään, eikä sillä ole mitään märkivää tulehdusta ihossa.

Sinilevästä taas kirjoitettiin seuraavasti "Sinileväiselle vedelle altistumisesta uidessa voi seurata ihon punoitusta ja kutinaa, jopa rakkuloita ja ihottumaa sekä huulten kirvelyä ja silmätulehduksen kaltaisia oireita" ja ne sopii paremmin Venian oireisiin.

Onneksi se ei tunnu kärsivän mitenkään erityisesti. Se ei nuole, eikä raavi ihottuma-aluetta ja se on reipas ja vähän pöhkö oma itsensä ;)

Pesin sen Espreen Hypo-allergenic shampoolla ja sipasin pahimpiin paikkoihin hiukan Bepanthen-voidetta (onni on lyhytkarvainen koira, sille tuollainen lääkitseminen onnistuukin, toisin, kuin jollekin karvakasalle). Oikeastaan muuta lääkettä siihen sinilevään ei sitten olekaan.

Nyt saa Venia muutaman hetken pidättäytyä uimatouhuista, kunnes ihottuma vähän lasehtii :/

Ei kommentteja :