keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Rottaongelmia ja ongelmarottia...

Näiden minun nykyisten rottatyttöjen kanssa olen törmännyt ongelmaan nimeltä karkureissut. Tai no karkureissut on liioiteltu sana, koska eihän nää pöljät minnekään karkaan, jyrsii vaan kissan mentäviä reikiä häkin muoviseen pohjaan :(

Ensimmäinen häkki missä Pillku ja nasu asusteli oli kaverilta saatu, melko iso undulaattihäkki. Se oli kahdelle rottalapselle melkoisen sopiva ja sen häkin saaminen laukas taas pitkästä aikaa kauheen hingun saada rottia.

No siinäpä ei sitten toki kauan mennyt, kun Nasu otti ja jyrsi pikkuisen reijän tuohon häkkiin. Osittain se ja osittain hinku saada pari rottaa lisää, käynnisti sitten uuden häkkihankkeen. Kesän korvilla (2010) hommasin tytöille melkoisen ison kanihäkin asumukseksi ja aattelin, et tuo tulee kestämään pitkään, vaan kuinkas sitten kävikään.

Terroristirotta Nasu iski taas. Se meni häkin pohjasta läpi, että soi. Ensin tietysti vaan pieniä, sieviä ja mukavasti paikattavia pikkupikku reikiä. Sillä rotalla on sitten hämärä hinku porautua ulkomaailmaan paikoista, joista EI pitäisi :(( Häkkiä paikattiin aika, kunnes alkoi kyllästyttää.

Vintiltä löytyi kiva vanha vitriinikaappi, josta modattiin kovasti mukava asuinpaikka kaikille neljälle jyrsijälle. Tuolta ei edes Nasu onnistunut jyrsimään itseään läpi, sillä tiheäsilmäinen verkko piti sen hampaat loitolla. Pari kertaa ne tosin onnistui tuoltakin karkaamaan ja noista karkureissuista kirjoittelinkin otsikolla Rottaterrorin ABC ;)

Kaappi oli kuitenkin puuta ja vaikka sitä usein usein siivottiin, niin lopulta oli myönnettävä, että se on kaikkea muuta, kuin hygieeninen ja lisäksi melko vaivalloinen siivota. Tässä vaiheessa kanihäkki sai hetken vielä toimia rottien kotina ja alkuperäinen suunnitelma olikin tehdä häkin alle millisestä rosterista laatikko, joka taatusti pitäisi likat siellä missä niiden kuuluu. Vaan kun aikaa kului, mutta laatikkoa ei ilmestynyt, niin minä tulin siihen tulokseen, että menen ja hommaan sellaisen häkin, josta nuo ei enää karkaa ja sellainen myös löytyi ja yllättäin Faunattaresta (osaanko missään muualla käydäkään??)

Uusi häkki on kooltaan 105 cm x72 cm x44 cm. Pyörien kera korkeutta on 112 cm. Se on metallia ihan kokonaisuudessaan, lukuunottamatta juuri noita pyöriä. Häkissä oli valmiina kaksi tasoa ja niille menevät portaat, sekä tuo riippukeinu. Hintaa moisella härvelilla oli 269 €, mikä tarkoittaa konkurssia likitulkoon :DD Mutta nyt on suunnilleen "krokotiilin kestävä" rottahäkki. Tuolta ei edes rottamaailman Houdini pääse livahtamaan. Lisäksi tuo on aivan törkeen hieno, verrattuna tavis häkkeihin ja uskoisin, että myös hyvin pitkäikäinen :)

Lisää kuvia uudesta häkistä...
Rottien uusi häkki

Ei kommentteja :