torstai 21. huhtikuuta 2011

Pitbullit herättävät pelkoa Viikissä...

... otsikoi Vartti 19.4.2011

Mikä h*lvetti ihmisiä vaivaa?? :(( Tästä ei ole kauaa, kun oli tämä toinen tapaus pääkaupunkiseudulla, jossa myös omistaja piti kahden pitin avustuksella pelkoa yllä Kalliossa (Useita koiria raadelleet pitbullit takavarikoitiin/ Vartti 11.1.2011)


Pitbull on kiva rotu, siis ihan oikeasti. Ne ovat energisiä, ihmisrakkaita, huumorintajuisia, hauskoja, turvallisia ja  suloisia sohva- ja sylipottuja, jotka rakastaa liikuntaa, ovat ehdottoman lojaaleja omistajalleen, mutta pitbull EI OLE kaikkien ihmisten rotu!! Huonojakin puolia toki löytyy, kuten se, että ne eivät välttämättä, edes kunnollisesti sosiaalistettuina, ole niin mukavia lajitovereilleen ja niiden kallon ja hampaiston rakenne suo niille valtavan puruvoiman, jolla oikeasti murskataan luita.

Vastuuntuntoinen omistaja muistaa aina nämä huonot puolet... On ihan turha tuudittautua ajatukseen, että ei minun koirani tai ei se tee sellaista, koska ei ole koskaan aikaisemminkaan tehnyt. Sitten joskus tulee se kerta, kun se koira tekee ja jos omistaja ei ole tilanteen tasalla saattaa tulla pahaa jälkeä.


Myönnän itse tuudittautuneeni tähän "ei minun koirat sellaista tee"-harhaan, kunnes Serene kävi sen onnettoman spanielipojan kimppuun, täysin yllättäen ja kyselemättä :(


Yleensä koirilla on joku juttu, mitä omistaja tietää varoa. Se voi olla pienet koirat, isot koirat, nartut, urokset, leikatut. Serenestä tekee hankalan se, etten pysty liittämään sen käyttäytymisstä mihinkään ryhmään. Se saattaa tullaa hyvin toimeen ison tai pienen tai uroksen tai nartun tai leikatun koiran kanssa, sitten toisessa koirassa on vaan joku juttu ja se ei pidä siitä yhtään.


On hirvittävän ikävää, että pittien mainetta pilataan näin, suorastaan järjestelmällisesti. Ei kai tässä oikein muuten voi sotia tuota vastaan, kuin pitämällä omat koirat ruodussa. Uskon, että suurin osa pittien omistajista on kuitenkin fiksuja ihmisiä, jotka ovat koiransa ottaneet oikeista syistä.

 

8 kommenttia :

annika kirjoitti...

Ollaan törmätty Danan kanssa joskus tohon kyseiseen henkilöön metrossa. Ja koirat hänellä tietenki mukana.

Serene ja Venia kirjoitti...

No hyi :(( Minäkin pelkään ihmisiä, jotka ei pidä isoja (tai edes pieniä) koiria kytkettynä tai että ne ei ole hallinnassa, vaikka hihnassa oiskin. En ikinä haluis, et mun koirille kävis mitää pahaa, tai et ne vahingoittaisi ketään :/

Anonyymi kirjoitti...

Noin tunti sitten seurustelukumppanini koiran (samojedin) kimppuun hyökkäsi pitbull.. Ei ollut kauhean kivaa kuultavaa, juteltiin siinä puhelimessa juuri ennen kun pitbull hyökkäs. Vikahan on omistajassa, huumeiden käyttäjiä jotka ei ole kouluttanut pitbulliansa. Tämä tapahtui helsingin suutarilassa. Nyt ne on koiran kanssa pieneläinklinikalla.. toivotaan ettei käynyt pahasti..

Serene ja Venia kirjoitti...

Anonyymi, toivotaan parasta ja toivotaan, että tämä jää yksittäistapaukseksi siellä teillä päin...

Vähän taas hävettää kaikkien vastuuttomien omistajien puolesta :(( Omasta rodustaan haluaisi lukea kivoja uutisia, ei tälläisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Muakin harmittaa kauheesti tää tapaus, kun pitbullit on kuitenkin oikeasti luonteeltansa todella ihania koiruuksia, mutta niille on tullut ''huono maine'' koska vääränlaiset ihmiset ottaa niitä, eikä kouluta niitä ja huolehdi niistä tarpeeksi hyvin. :/
Välillä tuntuu että tuollaiset kyseiset ihmiset ottaa niitä vaan egonjatkeeksi..

Serene ja Venia kirjoitti...

Niin no, eiköhän kaikki pitbullin omistajat saa jossain vaiheessa saa kuulla omistavansa egonjatkeen. Jos olet hommannut kultaisen noutajan, niin sun ei tarvi kenellekää perustella, miksi olet hankkinut sellaisen, pittien omistajat sensijaan joutuvat perustelemaan valintaansa monesti. Multakin on kysytty, miksi valitsin "tappajakoiran". Kuitenkin pitbull on aika vaatimattoman näköinen koira... Kun sen korvia ei ole typätty, eikä kaulassa ole 10 senttiä leveää niittipantaa, niin harvat edes tunnistavat sitä sellaiseksi pahamaineiseksi taistelukoiraksi. Useimmat luulevat niiden olevan isompia, lähempänä rotweilerin kokoa ja muutenkin jotenkin hurjia tai agressiivisia. Totuus kuitenkin on, että jollet halua kylvää pelkoa, niin uppoat massaan koirinesi melko helposti, joten ei onneksi jokaiselle vastaantulevalle koiraihmiselle tarvi antaa koottuja selostuksia :)

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin saan nähdä ilmeitä ja kauhistuneita katseita varsinkin kun poika istuu rattaissa ja ollaan lenkillä. Meidän heiluttaa vaan häntäänsä eikä raukka käsitä, miksi ihmiset katsovat sitä paheksuvasti ja muuten välttävästi ja toisinaan osoittelevat. Harmittaa todella.. :(
Meidänkin pitti joka ei ole tehnyt yhtään mitään, saa paheksuntaa :o
Ottaa tosiaan kaalii miten nämä sekopäät saavat pitää pittinsä, ja tuskin ovat edes puhdasrotuisia, joka pahentaa asiaa entisestään :(( Toinen sitten media joka pitää huolen, ettei pitti menetä "mainettaan"
Meidänkin pötkylä herra on aivan samannäköinen kuin teidän Serene, rednose. Rakastaa kaikkia, leikkisä, energinen, lapsrakas (aina varonut poikaa esim.kaatamasta, vaikka olis kuinka riehakkaalla tuulella) :D Muut koirat kiinnostais pikkasen mutt ei sitten kauaa kuitenkaan, joskus annetaan nuuhkia mutta kaikessa rauhassa :) JOkaisessa rodussa ON vikansa, ja ennenkaikkea kuka sitä hihnaa pitelee, mitä hänen korvien välissä on...

*Fio

Anonyymi kirjoitti...

- sellainen koira minkälainen isäntä,ei pittbull ole sen kummempi koira kuin mikä tahansa muukaan ,oikein kasvatettuna.
se nyt vaan on niin että pittbullista on kehitetty sellainen rotu että siitä voidaan tehdä pahansuopakin tarvittaessa..! mutta kyllä muistakin koirista siihen on .
-ihminen on vaan sisältään itse niin mätä ,että monet jotka kasvattavat huonosti käyttäytyviä koiria voi vaan katsoa itseään peiliin..!. koira rotu itsessään, ei ole paha, vaan se ihminen joka sitä kasvattaa..! näin se vaan menee..!. turha syylistellä koiria ja rotuja jos itsestään ei ole kasvattajaksi.
-monella sellaisella ihmisellä, on koira jolla koiraa ei pitäisi olla .ja näin ollen ikävänä tosiasiana täytyy sanoa, että monella koiralla on sen johdosta tullut minäkuvan vääristymä. koska omistajat,kasattavat koiransa väärin.--->turha koira on syyttää, katsokaa itseänne peiliin huonot kasvattajat.