tiistai 11. tammikuuta 2011

Kuonokoppapohdintaa...

Serenellä alkaa pikkuhiljaa aikuistumisen myötä pukkaa niitä pitbullin ei toivottuja piirteitä käytökseen... Se on antanut viitteitä, ettei kaikki koirat enää olekaan kivoja. En vaan ole päässyt selvyyteen, mikä siinä toisessa koirassa on SE juttu, mikä saa likan raivoihin.

Ensin aattelin, et kun on narttu, niin laukaisee halun hyökätä, mutta Serene tulee hyvin toimeen joidenkin narttujen kanssa.

Olen monesti miettinyt sitä, että se katselee pieniä koiria vähän sillä silmällä, mutta sitten se kuitenkin tulee ystäväni Virvan laivakoirapoikien, Jätkän ❤ ja Aapelin kanssa ihan loistavasti toimeen....

Onko iso koira sitten ärsyttävä. Erään sakemannin (uros) se haukkui maantasalle, mutta tanskandoggi oli ihan jeppis. Tosin mie pelkään edelleen sakemanneja, joten se saattoi kummuta mun epävarmuudesta se Serenen rähjäys.

Meillä tässä kuitenkin kävi taannoin se episodi, kun Serene lähti Pipsan (ja Venian) kanssa ulos ja Serene kävi kyselemättä tiellä kävelleen spanielipojan kimppuun :((( ja se on saanut minut suuresti ajattelemaan, kuinka viisasta on Serenen irtilaskeminen esim. mettälenkillä JOS sattuu tulemaan joku neitiä ärsyttävä koira vastaan :/

No tuon tapahtuneen jälkeen se ei ole ollutkaan vapaana, kuin koirapuistossa.

Kuitenkin, ois kauheen kiva pitää niitä irti, molempia. Serenelle tekis tosi hyvää päästä juoksemaan. Ei se koirapuistossa sillai juoksentele, kuin mettässä ollessa. Kauas ne ei minusta mene koskaan, mutta en voi silti olla miettimättä, että jos minä en huomaa ja törmätään johonkin koirakkoon ja jos Serene kävis kiinni, niin todennäköisesti Venia olisi pian myös siellä ja mitä sitten... No sehän ois katastrofi...

En halua, että omat koirani satuttavat ketään ja siitä se ajatus sitten lähti... Mietin, että jos ostaisin molemmille hyvin istuvat ja tukevat kuonokopat ja totuttaisin ne rauhassa niihin. Itseasiassa sopivan oloiset Gappayn kopat jo löytyikin, ihan pitbull-kokoa, vieläpä erikseen urokselle ja nartulle. Teräslangasta väännetyssä kopassa ilma kiertäis ja koira sais läähättää vaapaasti, mutta eipä pystyis paljon muuta ku tökkimään lajitoveria, jos sellanen mettässä vastaan tulee. Nyt vaan odottelemme, että saa oikean kokoisia maahantuojalta.

Eilen juttelin pitkät jutut yhden tutun kanssa, joka kuonokopista ja niiden käytöstä enempi tietää ja hänestä ajatus oli ihan ok. Parempi ehkäistä, kuin ottaa riski. Voi itsekin rentoutua, kun ei tarvitse pelätä, että Serellä ois mahdollisuus purra ketään... Kauhee, toi viimenen lause saa tytön kuulostamaan siltä, ku se söis villakoiria aamiaiseksi ja muuta "pikkupurtavaa" päivälliseksi :D

Ainoa mikä tässä nyt on sitten minusta vähän se kyseenalainen puoli, on ihmisten suhtautuminen... Varmaan melkein kaikki vetää kopalla varustetusta koirasta johtopäätöksen, että se on vihainen. Näistä kumpikaan ei kuitenkaan ole vihainen, enemmänkin rakastaa ihmisiä. Venia varsinkin. Tuota koppaa havittelen nyt vähän samanlaisella mentaliteetillä, kuin ihmiset laittaa turvavyön lähtiessään autoilemaan... Se on vakuutus...

9 kommenttia :

soile kirjoitti...

On tuollaisia samanmallisia kuonokoppia olemassa,mitkä ovat ihanaa pehmeätä muovia/kumia.Olen Kanelille sellaista ajatellut,kun se on epilepsialääkityksen vaikutuksesta alkanut ahmimaan metsässä keppejä.Ei ollut vain pojan kokoa silloin.Tuntuivat mukavan kevyelle koiran päässä.Varmsti ihmiset kiskoo itseään kauemmaksi,kun koppa päässä kävelette.Kanelilla on kuonopanta ja aina saa ihmisille selittää,että se on vedonestopanta.Luulevat sitä vihaiseksi.

Serene ja Venia kirjoitti...

Mä en ole löytänyt oikein mistään sellasta koppaa, joka miellyttäis mun silmää, täältä paikkakunnalta ei löydy eläinkaupoista ainakaan. Nuo Gappayn kopat on nyt tilauksessa ja mustana, koska minusata noi kirkas teräksenvärinen näytää kamalalle :/.

Missään julki mulla ei kyllä ole aikomustakaan koirien kanssa mennä kopat päässä. Mieluummin kopat reppuun ja kun pääsee tuonne mettään, ni päähän ennen vapaaksi päästämistä. Tai no onhan sekin sitte julki, jos joku näkee :DD mut lenkkeillessä en niitä muuten aijo käyttää :)

Kuin joku voi pelätä Kanelia O.o Sehän on ihan hurjan kiltin näkönen <3

Bastard kirjoitti...

en suosittele muovi/kumi koppaa, jos sen tarkoitus on oikeasti estää pureminen.

Serene ja Venia kirjoitti...

Juu, eiköhän metallinen tässä meidän tapauksessa ole paras. Soilen Kanelilla sellain muovi/kumi koppa voiskin olla jeppis, jos pitää keppien syömistä estää.

Mä tilasin ne mun kopat Koirapuisto nimisestä verkkokaupasta. Löysin vahingossa, ku googlettelin noita kuonokoppia. Valitettavasti ei nyt sitte saanutkaan mustia vaan kaksi kirkasta on perjantaiksi tulossa. Oli tosi nopeeta toimintaa, ottaen huomioon, et sillä ei ollut sopivaa kokoa varastossa vielä ees eilen, mutta tilas maahantuojalta sitte samointein, kun tarvi :)

soile kirjoitti...

No,yritimpä vain vinkata mukavamman tuntuista koppista koiralle.Ei siitä noin vain läpi hampaat pääse.Sorry,kun menin tyhmyyksissäni neuvomaan.Enpähän enään neuvo:-( Se koppis ei ollut mitään nirunarujuttua....) Ite aina kyselen neuvoja ihmisiltä ja vuorostani omasta kokemuksestani haluan jakaa eteen päin omia kokemuksia.Olkoon sitten.

Serene ja Venia kirjoitti...

Noh, noh... eihän tässä nyt kukaan mitään pahaa tarkoittanut :) Kokemuksien jakaminen on hyväksi ja saattaa olla, että minäkin olisin päätynyt johonkin muuhun materiaaliin, kuin metalliin, jos olisi löytynyt täysin sopiva koko.

soile kirjoitti...

Sorry ed.kommenttini.Olen tässä pitkään kärsinyt unettomuudesta ja siksi otan herkästi sanomiset.Kaikenlisäksi käsitän asiat usein unettomana väärin.Kyllä se tästä.Sorry mös Bastardille!

Serene ja Venia kirjoitti...

Sitä sattuu :DD Ei haittaa :)Ja jos unettomuus vaivaa, niin hermo on aika kireellä silloin.

Noita kamoja on monenlaisia ja moneen tarkoitukseen ja Bastardkin varmaan kommentillaan tarkoitti lähinnä mun hurttia, joilla oikeasti on julman iso puruvoima ja siinä vaiheessa se metallikoppa on parempi.
Kanelille varmaan taas se muovi/kumikoppa ois ok, jos pitää estää keppien syöminen.
Mä törmäsin eilen pieneen Norwitchin terrieriin (kirjotetaanko se noin?) jolla oli koppa, just sellain muovinen ja se kuulemma tykkäs popsia kiviä ja siksi käytettiin :)

Bastard kirjoitti...

SOILE
No panic