sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Rico, kuoliaaksi raadeltu

Viimepäivinä koiraihmisiä (ja varmaan muitakin) on puhuttanut amstaffiuros Ricon tarina...

Ricon omistaja sai pahoja allergisia oireita, jonka vuoksi koiralle alettiin etsiä uutta kotia. Sellainen löytyikin ja 25.11.2010 koira muutti uuden omistajan hoiviin. Uuden kodin piti olla paratiisi. Omakotitalo ja oma rauha, kaverina 2 naaraspuolista rotutoveria. Totuus oli toisenlainen...

Rico eli yhden päivän uuteen kotiin muuttamisen jälkeen. Talossa ollut toinen uros, josta uusi omistaja oli jättänyt kertomatta, raateli sen hengiltä. Vastuussa tästä on 19 vuotias nuorimies, joka ensialkuun väitti Ricon jääneen auton alle ja kantaneen henkitoreissaan ollutta koiraa neljän kilometrin matkan kotiin. Eläinlääkärikin oli muka käynyt paikalla toteamassa, ettei mitään ole tehtävissä. Tälläinen tarina syötettiin myös entisille omistajille, jotka edelleen olivat Ricon virallisia omistajia.

Koirafoorumin kautta sai koiran kasvattaja kuitenkin täysin toisenlaista tietoa. Tässä vaiheessa nuorimies oli jo kadonnut, kolmen amstaffinsa kanssa. Talokaan ei ollut hänen omansa, kuten oli väittänyt, vaan se oli vuokrattu. 

Vuokranantaja oli käynyt itse paikalla toteamassa talon olevan kauheassa kunnossa, siivoton, koiran ulosteita pitkin lattioita ja pöytiä, verta pitkin seiniä.

Maanomistajan luvalla koiran kasvattaja kävi Ricon kaivamassa ylös haudastaan. Koira oli raadeltu kuoliaaksi, sen pystyi toteamaan jo ihan maallikkokin, eikä se todellakaan ollut jäänyt auton alle.

Nyt keskustellaankin siitä kuoliko Rico, koska urokset vahingossa pääsivät yhteen ja tappelivat vai kuoliko Rico järjestetyssä koirataistelussa... Aika näyttää. Todisteet (valehtelu Ricon kuolemasta, talon kunto, verimäärä siellä ja tietysti Ricon ruumin, joka lähetettiin Eviraan tutkittavaksi) puhuu varmaan omaa karua kieltään.

Toivottavasti tämä mies ei pääse, kuin koira veräjästä tässä asiassa.

HUOMIO!! Linkkien sisältämät kuvat ovat todella K-18 materiaalia, eivätkä sovi herkemmille

Facebook:
Lehtien uutisoimaa:


Toivon todellakin, että kun ihmiset myyvät/antavat koiriaan eteenpäin, että tutkisivat tarkasti, minne se oikeasti on menossa, varsinkin kun kyseessä on rotu, jota voidaan näppärästi käyttää koirataistelussa. Itse tulin ainakin siihen johtopäätökseen, että jos koskaan pitbulleistani luovun, enkä saa niitä kenellekään tutulle ihmiselle, niin koirien taivas on se paikka. Onneksi koirat on mun elämässä sen verta pitkäaikaissuunnitelma, että tuskin tulee painetta luopua niistä.

-------------------------------------------------
*edit 22.12.2010* 
  • lisää linkkejä 20.12.2010 + 
  •  tekstiä muutettu 21.12.2010
  • linkki Ricon kuvaan (lähde Ilta Sanomat) 22.12.2010

3 kommenttia :

Bastard kirjoitti...

koiria ei oteta pois paikalla on käyneet poliisit ja todenneet, että mitään vikaa ei ole koirissa tai niiden oloissa......

Bastard kirjoitti...

Mitenkäs asiasta vastuussa oleva onkin Nekalassa?? sehän asui siel talolla Parkanossa koirien kanssa, outo ristiriitaisuus nyt kyllä

Serene ja Venia kirjoitti...

Nekalasta on kuulemma alunperin. Jotkut epäilee, et talo yleensäkin vuokrattu vaan pelkkää veriurheilua silmälläpitäen :(